Готвят ново обвинение за Берлускони

Готвят ново обвинение за Берлускони | StandartNews.com

Рим. Бившият италиански премиер Силвио Берлускони ще бъде разследван по обвинения за вмешателство в делата срещу него.

Прокуратурата в Милано съобщи, че е започнато ново разследване срещу Силвио Берлускони по обвинения, че бившият премиер на Италия е подкупил свидетели по делото, по което той бе осъден, че е платил за секс с малолетна проститутка, предаде Ройтерс..

Разследването последва присъдите срещу трима души по дело, свързано със Берлускони. Те бяха намерени за виновни за набирането на млади жени, които да проституират на партитата в луксозната вила на Берлускони в близост до Милано.
Миналата година съдиите по делото препоръчаха на прокурорите да започнат разследване на обвиненията, че Берлускони и неговите адвокати са привикали част от младите жени на срещи, на които са обсъждали свидетелствата, които ще изнесат пред съда.

Междувременно, Берлускони се опитва да се завърна на политическата сцена, като сключи споразумение за реформи със свои лявоцентристки опоненти, предаде BBC.

Берлускони бе изключен от парламента през 2013 година, след като бе намерен за виновен от съда за данъчна измама.
Той обаче все още оглавява опозиционната партия „Форца Италия".

Късно в събота Берлускони проведе преговори с лидера на Демократическата партия Матео Ренци.

Съгласно споразумението, постигнато между двамата партийни лидери, Берлускони ще подкрепи избирателните и институционалните предложения, имащи за цел да улеснят съставянето на ръководството на Италия. Настоящата избирателна система доведе до това Италия да бъде управлявана от няколко крехки коалиции.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай