Фараж нарече българите и румънците "престъпни банди"

Технически гаф сложи хитлеристки мустак на националиста

Фараж нарече българите и румънците "престъпни банди" | StandartNews.com

Лондон. „Не бива да приемаме тези престъпни банди", заяви лидерът на Британската партия на независимостта (UKIP) Найджъл Фараж по адрес на българите и румънците, за които отпадат ограниченията на трудовия пазар във Великобритания от 1 януари 2014 г. Той направи изявление, пълно с обидни квалификации, на партийна конференция в петък.

По думите му слабият граничен контрол е довел до "румънска престъпна вълна" в Лондон. „По-лошо ще стане след 1 януари, когато румънците и българите получат автоматично правото да идват в Обединеното кралство", подчерта Фараж и отправи призив към лидерите на основните политически сили в страната: „Не бива да приемаме престъпните банди, а трябва да депортираме извършителите на престъпления".

Найджъл Фараж постави ултиматум на правителството на премиера Дейвид Камерън да спре имигрантите от България и Румъния до края на тази година. "В противен случай на Уестминстър ще има земетресение", заплаши той. Според него гласоподавателите ще накажат управляващите на европейските избори следващата година. 

В апел към младите, които ще гласуват за първи път през май 2014 г. Фараж каза, че изборите за Европейски парламент са шанс за избирателите да изразят желанието си да излязат от Европейския съюз. "Хората трябва да възприемат вота като референдум за ЕС", каза той и поясни, че глас за UKIP ще бъде глас за изход от Общността. 

Крайнодесният националист се забърка в пореден скандал, след като Channel 4 News показаха писмо, написано от неговата бивша учителка Клоуи Дийкин до директора на колежа, в което тя изразява загриженост за "публично изразени расистки и неофашистки възгледи" от страна на младия кадет Найджъл Фараж. Писмото е написано на 4 юни 1981 г. и в него учителката описва как група момчета, сред които и днешният политически лидер, марширували късно през нощта през малко село в Съсекс и крещели песни на Хитлер Югент.

Фараж обясни пред телевизията, че твърденията за нацистките песни са "пълни глупости", но призна: "Да, казвал съм някои странни неща - не задължително расистки. Зависи как го тълкувате. Трябва да обърнете внимание, че от 1968 г. до преди няколко години в тази страна не можеше интелигентно да се обсъжда имиграцията и интеграцията. Това беше тема табу и това се случи чрез академичната общност, чрез политиката и медиите".

Любопитен гаф се получи по време на интервю на Найджъл Фараж по BBC, излъчвано на огромен екран в Медиа Сити в Салфорд. Няколко изгорели пиксела на екрана оформиха хитлеристки мустак на лицето на крайнодесния политически лидер. Снимката обиколи социалните мрежи, а BBC публикуваха обяснение, че нямат нищо общо с техническата поддръжка на екрана, на който е излъчвано интервюто.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай