Неделя,

Дават под наем апартамента на Меркел

От: Failed to load user -
2618
Дават под наем апартамента на Меркел
A
A
A

Берлин. Двустаен апартамент в Източен Берлин, в който германският канцлер Ангела Меркел е живяла 4 години до падането на стената през 1989 г., се предлага под наем за 55 евро на нощ.

Обявата може да бъде видяна на сайта за жилища под наем AirBnb.com, предаде АФП. "Сега всички могат да наемат студентското жилище на младата Ангела Меркел", съобщава в. "Билд", който отделя на малката обява цяла страница със снимки на апартамента. Собственикът е нарекъл обявата "Да живеем като канцлера". "Тя беше много симпатична и винаги готова да помогне", спомнят си съседите й Петер и Клаудия Винтер, които днес са пенсионери. Тридесетгодишната Меркел, току-що защитила докторската си дисертация по физика, разведена с първия си съпруг и без деца, се нанесла в двустайния апартамент на "Шьонхаузер алее" в централния квартал "Пренцлауер берг" през 1986 г.

В него редовно я посещавал преподавателят по химия Йоахим Зауер, който стана неин съпруг през 1998 г., спомня си Петер Винтер. Вечерта на 9 ноември тя излиза от апартамента си, за да отиде на сауна с приятелки, и не разбира веднага, че Берлинската стена е на път да се срути. Апартаментът обаче е само на неколкостотин метра от първия проход между Източен и Западен Берлин, отворен на 9 ноември вечерта. Политически активната Ангела Меркел е забелязана от Хелмут Кол през 1990 г. и "канцлерът на обединението" й поверява два портфейла - околната среда и правата на жените. Тогава тя напуска берлинския си апартамент и заминава за Бон, който все още е столица на Германия. След падането на Берлинската стена кварталът става много популярен сред младите семейства и богатите ергени. В него се дават под наем и много апартаменти на туристи, които посещават германската столица.


Всички новини от категория Шоу.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията