Берлускони е участвал в данъчни измами

Заплашиха с куршуми прокурора по секс скандала

Берлускони е участвал в данъчни измами | StandartNews.com

Милано. Прокурорът по делото за секс скандала около бившия премиер на Италия Силвио Берлускони е получил серия анонимни заплахи, между които и писмо съдържащо два куршума, предаде Ройтерс, цитирайки официално изявление на прокуратурата.

Заплашителните писма до Илда Бокасини са зачестили след като тя поиска 6 годишна присъда за Берлускони.

На 13 май апелативният съд в Милано потвърди присъдата над Силвио Берлускони за склоняване към простутиция на малолетни и злоупотреба с държавни правомощия. Окончателното решение ще бъде произнесено на 24 юни.

Междувременно, Берлускони беше обвинен, че е създал система за данъчни измами, заради което е съден по делото Медиасет, предаде АФП.

"Берлускони е обвинен за разработването, създаването и развитието на системата, позволяваща двойно счетоводство във Фининвест, чиято цел е била да се държат и попълват в чужбина парични средства, дължими от него", посочват магистратите.

Преди 15 дни Апелативният съд в Милано осъди бившия премиер на 1 година затвор за данъчни измами и 5-годишна забрана да заема публични длъжности. В този процес той беше обвинен, че изкуствено е "раздувал" цените на правата за излъчване на филми, закупени от негови фиктивни фирми, при препродаването им на неговата аудиовизуална империя Медиасет, част от семейния холдинг Фининвест.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай