Петък,

Тайните на Утробата

От: Failed to load user -
Тайните на Утробата
A
A
A

Пещерата Утробата над кърджалийското село Ненково се уреди със собствен жрец. Туристи разказват за млад мъж, облечен в оранжеви дрехи, който стои и медитира в труднодостъпната скална хралупа. Мистериите на "Стандарт" веднага успяха да се свържат с него. Пред нас той заяви, че има тибетско монашеско посвещение и съвсем не е толкова млад, колкото изглежда. "На 40 години съм. Енергията тук обаче има силата да подмладява на клетъчно ниво", твърди Владимир Овсянников.

Пещерата Утробата се намира на около 20 км над Кърджали. Маршрутът нагоре не е от най-леките, но това не смущава Владимир Овсянников - монах, сензитив и изследовател на аномални зони и паранормални явления. За една година той е идвал тук повече от 40 пъти. Разкрива, че експериментира с енергиите, които пещерата фокусира.

Вихри в чакрите

Благодарение на своята сензитивност и познания руснакът стигнал до извода, че мястото е едно от най-уникалните на планетата. "Нека започнем с научното обяснение, а според него тази пещера е аномална зона. Това потвърдиха и руските физици, които също я посетиха. Заради самата форма и местоположение в скалния отвор се създава устойчиво електромагнитно поле, което е от значение за човека, но и за цялата планета", заявява Владимир.
Спомня си, че когато за първи път посетил пещерата, спал 12 часа непробудно. Щом се събудил, усетил съвършено ново състояние. Една нова и непозната сила започнала да зрее в него. След това нямал усещането нито за изтощение, нито за слабост. Решил да се върне и да експериментира чрез медитация и звукоизвличане. Така установил, че Утробата има свойството да регулира енергиите в човека.

"Електромагнитните вихри в пещерата реагират с нервните възли (наричани чакри - б.а.) в нашето тяло. Те окончават в гръбначния стълб. Щом човек влезе в дупката, попада под влиянието на тази нова енергия. Ако не й се съпротивляваме, освен изцеление може да доведе до активация у нас на много свръхестествени способности. Сред тях са телепатия, пространствено виждане, биолокация, много измерно зрение, лечение чрез балансиране на биополето", развива своята теория руският метафизик.

Кънтящият камък

Археолозите засега нямат обяснение за точното предназначение на култовия обект в Родопите. Целият район около него е с изсечени скални ямки и ниши. Край пещерата пък е открита керамика с първата европейска азбука линеар А, наричана от някои езика на жреците.

Самата дупка в скалата е с идеална ориентация север-юг. Старото й име е Дънгардък кая, което означава кънтящият камък. Скалната ниша е била по-плитка, но древните са я издълбали така, че да създава идеална акустика. Всеки ден по време на слънчевия зенит в пещерата прониква лъч през специално направен отвор над входа. Той символизира оплождането на майката земя от слънчевия логос. Само по време на зимното слънцестоене лъчът се врязва към каменния олтар, оформен от древните като матка. Според обяснението на Овсянников тракийският олтар безспорно е посветен на зараждането на живота на земята. Ала освен символично предназначение той е имал и друго - за регулация и лечение и създаване на нови енергийни вибрации в нашето измерение. "Утробата на енергийно ниво представлява Земята. Когато слънчевият лъч премине през отвора, на практика се получава среща на електромагнитно поле на планетата ни с инфрачервеното и ултравиолетовото излъчване на слънцето. В този миг се създава особен вид енергия, която повтаря онази, която сме получили при нашето раждане. Тя сама по себе си не лекува, а по-скоро изменя тялото, като му дава силата само да се излекува", обяснява руският монах.

От милицията до Сай Баба

За себе си Владимир Овсянников разказва, че по неведоми пътища стигнал до България. Родом е от град Калуга. Има икономическо и юридическо образование. Тъй като отрасъл в семейство на милиционери, логично професионалният му път преминал през служба в правоохранителните органи на Русия. Работил известно време към милицията и националната безопасност - противодействие на насилието. По-късно бил съветник по сигурността на покойния вече руски патриарх Алексий Втори. Споделя, че една командирова до Индия изиграла решаваща роля за неговия живот.
През 2005 година се срещнал с Далай Лама и чудотвореца Сай Баба. "Това са хора с невероятни знания за устройството на света и човека и как могат те да бъдат урегулирани, за да не са в противоречие, а в хармония", вметва Владимир. По препоръка на Далай Лама руснакът бил отведен в Тибет. Разказва, че самият Путин се е срещал тайно с Далай Лама три пъти. Но заради сложните отношения на Тибет и Китай не се гледа с добро око на това. "За мен също се отнасяше, тъй като бях там в качеството ми на служител на правителствена структура", спомня си Овсянников. Въпреки това той с радост се впуснал в поредното приключение. Посетил Непал, откъдето бил заведен в тайните тибетски манастири.

Тайните манастири

"В тях се крият монаси, чийто живот е под постоянна заплаха заради техните знания и умения. Те владеят енергиите и принципите, действащи в нашия свят, и могат да вършат невероятни чудеса. Ако те бъдат заловени, ги измъчват, докато не разкрият секретите си, след което ги убиват", заявява братушката.

Със своите невероятни способности хималайските отшелници правили и самите храмове, в които се крият, невидими за човешкото око. Владимир скоро сам се уверил, че това не са само легенди. "Докато вървяхме нагоре в планината, един от водачите си сложил ръка пред очите ми. След като я махна, в планината на около 500 метра пред нас се появи манастир, който до този момент изглеждаше като обикновена скала", разказва смайващи неща изследователят на паранормални явления. Казва, че в този храм прекарал няколко седмици. През това време получил монашеското си посвещение, като узнал много от тайните на най-големите чудотворци на планетата. Именно там чул, че светът е сътворен на енергийно ниво в четири пещери Утроби. Едната се намирала в Алтай, втората в Хималаите, третата била някъде в Южна Америка, а четвъртата на Балканите и по-специално в България. На изпроводяк тибетските монаси дали на руския си гост един дървен жезъл, гравиран с тайнствени писмена. А на неговия въпрос за какво служи, му отговорили, че сам трябва да разбере. "Казаха ми още, че на този етап чистотата на моето сърце и разум отговарят точно на този предмет. Жезълът е нещо като еталон, който да напомня, че не бива да съм под него, а да се развивам", още търси обяснение за смисъла на подаръка Владимир. Според него обаче тибетските вълшебници някак си са провидели, че той ще намери Утробата в България.

По това време Овсянников започнал да се интересува от хора и места с екстрасензорно въздействие и да търси доказателства за него. Наскоро група московски учени, с които работи съвместно, посетили българските светилища Татул и Перперикон. Те му заръчали непременно да дойде, за да изследва достойнствата им в енергийно отношение.

Жрецът на пещерата

"Дадоха ми снимки, справочници, които аз сложих в едно чекмедже и забравих. След точно шест месеца случайно го отворих и щом ги видях, получих силното усещане, че непременно трябва да посетя България", разказва руският сензитив.

Така Владимир акостирал у нас през лятото на 2012 година. Чул и за пещерата над кърджалийското село Ненково и се качил в нея. Влязъл и веднага усетил невероятната й сила. Обходил я от край до край. Когато стигнал до дъното на нишата, с изумление открил, че има отвор с кръгло уширение. По думите му усетил, че той бил издялан за поставянето на някаква реликва. Положил там тибетския жезъл и той съвпада като ключ в ключалка.
Сега Владимир Овсянников посещава пещерата поне два-три път седмично. Пътува до Москва и отново се връща. Вече е информирал за силата на българската пещера и световноизвестната екстрасенска Джуна. "Обясних й онова, което самият аз открих, а именно, че вибрациите, които създава скалната ниша, са идентични с енергиите, които всеки получава при раждането си. Те действат така, ако човек е болен, може да намери изцеление и регулация. Освен всичко и съзнанието започва да се променя. Ако дотогава сте гледали да си пийнете, да изхитрувате някъде, вече положението се промени. Вярват или не жизнената енергия на хората, които съм водил, също се повишава", убеден е метафизикът.
Твърди, че пещерата сякаш е заредила и неговите батерии. Дори да усети признаци на умора, много бързо отново става в кондиция. Ако пък се намирал в хладно пространство, усещал студ час след като другите хора биха се облекли. Всичко това Владимир обяснява с високата вибрация на пещерното поле, което вече променяло и неговата физиология.
"Енергията на майката земя е изключително силна точно на това място. По време на равноденствията и слънцестоенето вибрацията е още по-интензивна. Така или иначе геомагнитната решетка на земята постоянно се движи, но в следващите 3 до 5 години тя ще се фокусира точно в Утробата с още по-голяма сила. Възможно е оттук да се отключат нови процеси и вибрации, които ще са от значение за цялата планета", убеден е монахът. Усещал, че неговата мисия в близко бъдеще е да бъде жрец на пещерата и да разгадае и възстанови древните ритуали, които са извършвали прадедите ни. Вярва, че това ще донесе нов потенциал на цяла България. Защото в следващите години страната ни ще остане най-хармоничното място на света, без големи катаклизми, с ускорена еволюция, за всички, които са на наша територия.

Открил пет зони на благотворно лъчение

В пещерата по-сензитивните хора усещат налягане на главата като от метална шапка точно на върха на черепа. Там според източната философия се намира седмата чакра, която е нашата връзка с висшите селения. Руският монах казва, че човек може да почувства и все едно кръвта в тялото му започва да кипи. Всичко това било следствие от най-големия дар, който пещерата дава - чист витален импулс като при нашето раждане. Метафизикът е открил пет биоенергийни зони, в които древните жреци са извършвали ритуалните си общения с Утробата.
Първа точка се намира в дъното на олтарната ниша. Според руския монах, ако човек постои там от 10 до 15 минути, ще бъде облъчен от един животворен поток. Той идва откъм процепа, в който стои тибетската реликва. Лъчът взаимодейства с клетъчната структура на организма ни и започва да я обновява. "Вибрацията там е същата като при зачатието и началото на делене на клетките, от които по-късно се е развил плодът", тълкува езотеричния смисъл на зоната жрецът на Утробата.
Втора точка е малко по-напред. Там се пресичали двете сили - земната, идваща отдолу, и онази от процепа, издълбан от посветените в древността. Когато стоиш там, енергията се разпределя равномерно по тяло ви. В биологично отношение порцията на вибрацията съответства на момента, в който в майчината утроба се формира скелетът на детето.
Трета точка: В нея човек може да види своята лична вибрация и нивото на своята енергия. Ако там издадете някакъв звук, дори несензитивните люде ще почувстват в себе си колебанията на вълните, които се връщат към тялото им от скалната ниша", обяснява руснакът. Като цикъл от развитието мястото отговаряло на момента, в който детето започва да бъде активно. "Някои деца се движат по-енергично, а други не толкова. Това именно отговаря на нивото енергия, която сме придобили в момента на нашето зачатие", пояснява метафизикът.
Четвъртата точка на Утробата се намира на самия й вход. Според Владимир Овсянников тя символизира момента, в който бебето започва да излиза на бял свят. В нея се получава съединение на неговата сила и силата на света, в който идва. "Тогава трябва да осъзнаем готовност да бъдем на Земята, но не да я рушим, а да живеем в съзвучие с нея".
Петият етап бил площадката пред пещерата, по която се стига с пълзене. Според тълкуванието на жреца на Утробата това е символичното място, в което детето заплаква. Владимир е убеден, че там човекът бива озарен от такава чистота и светлина, все едно в този момент наистина се ражда. Така получаваме чисто нова природосъобразна енергия от Земята и Небето, която ни регулира и променя. Сякаш сега идваме на бял свят, заключава руският монах.

Биополе като щит около Далай Лама

Владимир Овсянников разказа и за уникалната си среща с Далай Лама. Когато се оставало насаме, било прието разстоянието с духовния лидер да е около 15 метра. Въпреки голямото разстояние обаче биополето на Далай Лама било като щит. "Сякаш въздуха бе придобил една по-особена плътност. Може би самият той искаше да ми покаже силата, която фокусира. Иначе после, когато му поднесох моя дар, нямаше проблем да се доближа, хвана ме за ръка и говорихме", усмихва се посветеният руснак. Разкрива, че силата на духовния водач идвала от невидим енергообмен - любовта на 15 млн. души в Тибет. Този импулс обаче той не го задържал за себе си, а като през призма го връщал обратно към хората заедно със своите знания.
Владимир е служил известно време и в православен храм в Русия.

Бездетни от цял свят катерят склона

Малцина знаят, че ясновидци и екстрасенси на Запад пращат бездетни двойки от чужбина точно в тази пещера. Местните гидове разказват за двойки от САЩ, Канада и Италия, търсещи лек в скалната ниша. Семейство янки тръгнали да катерят стръмния маршрут. Мъжът обаче грохнал и само съпругата му се добрала до Утробата. Тя престояла няколко часа там в медитация. Според жреца на Утробата съвсем не е мит, че енергийните вихри и полета могат да изцелят безплодие. "Заради регулиращите потенциали вътре напълно възможно е да се сдобиете след това с рожба.

 

Тагове:

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички