Сряда,

Зимата идва. Кога ще вали сняг

От: Редактор -
3836
Зимата идва. Кога ще вали сняг
A
A
A

През почивните дни се очаква променливо време с валежи, но с температури около и над нормалните за сезона.

Продължава нахлуването на по-топъл въздух от югозапад, с което в традиционно мъгливите райони на страната ще има понижена видимост в ранните часове, предава NOVA.

Валежите в събота ще започнат в по-късните часове и ще продължат през нощта с по-значителни количества в източните райони.

В неделя до обяд в последния ден на седмицата ще е мъгливо на много места в равнините и покрай водоемите. Ще се покаже слънцето, но бързо след това облачността отново ще се увеличи покрай развиващ се в Средиземноморието циклон. В най-топлата част на денонощието термометрите ще се движат между 10 и 15 градуса.

В по-късните часове в неделя, през нощта и през деня в понеделник ще е облачно и дъждовно. Все още в равнините ще вали дъжд, а снеговалежи се очакват по-високо в планината.

В понеделник вятърът постепенно ще се обърне от северозапад с по-силни пориви в Дунавската равнина, с което ще започне захлаждане. Дневните температури обаче ще се понижат осезаемо във вторник и през деня ще са между 5 и 10 градуса.

Около средата на седмицата, в първите дни на декември, валежи не се очакват. Слънцето ще се показва, но ще е ветровито. Дневните температури ще се повишат до към 15-16 градуса в някои райони на Дунавската равнина.

Към края на следващата седмица - ново захлаждане с валежи от дъжд и сняг.


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com