Животновъдите се вдигат на протест

Животновъдите се вдигат на протест | StandartNews.com

София. И животновъдите ще протестират заради бездействието на кабинета Орешарски. Това обяви председателят на Националната браншова асоциация Бойко Синапов пред БНР.

„Министерството на земеделието вече един месец не работи и се занимава единствено с кадрови промени. До края на месеца трябваше да се отиде на следващ разговор с ЕС. Нямаме никаква информация какво ще се случи, ще бъдат ли осигурени нашите средства", каза Синапов. Той обясни, че миналата година животновъдите са получили първия транш на глава животно, очаквали същото и тази година, но останали с празни надежди. „Единствените свежи пари, които влизат в България са европейските средства за земеделието, но сме на ръба да ги загубим, заради това туткане на управляващите", коментира председателят и продължи, че не е нормално все още министърът на земеделието да няма екип.

Първият протест на животновъдите ще бъде на удобно място за всички, обясни Синапов и допълни, че ще търсят подкрепа от останалите браншови организации. По-късно днес ще стане ясно кога ще започнат протестите и колко ще продължат.

Днес е шести пореден ден на протести в страната.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай