Жълт код в 4 области заради силен вятър

Над западните части на страната ще вали следобед

Жълт код в 4 области заради силен вятър | StandartNews.com

София. Обявиха жълт код заради силен вятър във вторник за четири области на страната - Кърджали, Хасково, Ямбол и Бургас.

До 50 м е намалена видимостта в областите Разград, Габрово и районите на Ябланица, Тетевен, Троянски проход, Кубрат и АМ „Черно море"; до 100 м - в областите Силистра, Русе, Плевен, В.Търново и районите на Белокопитово, Никола Козлево, Каолиново, Скравена и Попово; до 150 м - в областите Добрич, Видин, Враца и районите на Оряхово и Старо Оряхово, съобщава "Фокус".

Времето днес ще остане топло за сезона. Тази сутрин започна с положителни температури от 2 до 8 градуса. Метеоролози обясниха, че максималните стойности днес ще бъдат от 10 до 15 градуса, дори в източните райони ще има и по-високи температури.

По поречието на Дунав е мъгливо. Преди обед над южните райони ще изгрее слънце, но по-късно ще има облачност, която ще се увеличава от запад.

Над западната половина от страната ще превали дъжд следобед.

Вчера бяха регистрирани 17 температурни рекорда в страната. Във Велико Търново живакът на термометрите достигна почти 22 градуса.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай