Земеделието спасява обсерваторията на Рожен

Земеделието спасява обсерваторията на Рожен | StandartNews.com

София. Обсерваторията в Рожен, която е пред затваряне заради липса на пари, може да се спаси чрез земеделието. Това стана ясно от думите на земеделският министър Мирослав Найденов по бТВ.

Дали това ще стане факт и как точно ще се спаси обсерваторията ни предстои да се разбере на среща в МС по-късно днес, обясни министърът. Според него цените на хранителните продукти вече не трябва да поскъпват. Причината е, че ЕК ни е отпуснала нови 20 млн. лева, с които ще се дотират свиневъдството и птицевъдството. Опитите досега на правителството да овладее поскъпването сред храните се опровергава ежемесечно от статистиката за цените им.

ДПС се опитва да набере точки с вота на недоверие, който ще иска на упоравляващите, смята още Найденов. Според него движението е загубило доста със скандала за Балканската война и ген. Васил Делов.

Не може да се смята, че случаят с преминаването от БСП в ГЕРБ на кмета в Съединение е пазаруване, каза още министърът на земеделието. БСП имаха възможност по време на своя мандат да насочвате европейски средства към тези населени места, но направиха така, че те бяха блокирани, допълни той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай