Затопляне идва, но ето кога следващият смразяващ обрат обхваща страната

Прогнозата за седмицата

Затопляне идва, но ето кога следващият смразяващ обрат обхваща страната | StandartNews.com

След временното разваляне на времето към края на преходната седмица, се задава ново повишение на температурите, свързано с пренос на по-топла въздушна маса, която ще повиши дневните температури, но сутрешните ще се задържат около климатичната норма. Температурите над нашата страна чувствително ще се повишат, като очакваните стойности ще са около 7 до 10 градуса по Целзий. Ще има условия и за мъгли, като там дневните температури ще се задържат по-ниски. Ще има и места с по-мръсен въздух. 

Ново разваляне на времето се очаква към края на новата седмицата, като през страната ще премине студен фронт, обикновено тези фронтове са бедни на валежи, но ще застудее.

Времето във вторник и сряда 

През деня във вторник, с ориентиране на вятъра от северозапад ще проникне малко по-студена въздушна маса. Времето ще е предимно облачно-с валежи от слаб сняг в Предбалкна. Над останалата част от страната облачността ще е разкъсана. 

Температурите ще се понижат, като минималните ще са между минус 10°С и минус 4°С. През деня дневните температури ще са почти без дневен ход. Очакваните максимални ще са между плюс 2°С и плюс 5°С. 

Подобряване на времето очакваме от сряда, свързано с пренос на по-топла въздушна маса. Ще духа слаб югозападен вятър. Времето ще е с разкъсана висока облачност. Очакваните максимални ще са между плюс 5°С и плюс 10°С. 

Времето в четвъртък, петък и през уикенда 

В четвъртък от северозапад вятър ще се усили. Времето ще е с променлива, често значителна облачност и на изолирани места ще превали слаб дъжд, а над 1800метра и от сняг. Температурите ще се понижат, като причината за развалянето на времето е студен фронт.

Температурите ще се понижат, като минималните ще са между минус 3°С и минус 4°С. През деня дневните температури ще са почти без дневен ход. Очакваните максимални ще са между плюс 2°С и плюс 6°С. 

В петък времето ще е предимно облачно. Очакват се слаби валежи от дъжд над Западна България, а в Източна облачността ще е разкъсана. Валежи от сняг се очакват в планинските райони, но ще са слаби. 

В събота очакваното захлаждане ще обхване цялата страна. Ще бъде предимно облачно и без валежи. Температурите над цялата страна ще са около нулата. Очакваме температури от в сутрешните часове ще са  между минус 5 до минус 7°С. Максималните ще са около плюс 2-3°С, прогнозират от "Метео Балканс".

В неделя ще се задържи с разкъсана облачност. Ще духа силен северозападен вятър. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай