Започна церемонията за избор на Чудо №1

Започна церемонията за избор на Чудо №1 | StandartNews.com

БНТ1 предава на живо с непоказвани артефакти

Официално започна церемонията за избор на Чудо №1 в тазгодишната национална кампания на в. "Стандарт" "Чудесата на България".

Церемпонията започна с изпълнение на ансамбъл "Българе" пред очите на Лиляна Павлова, министър на регионалното развитие и благоустройството, и министъра на туризма Николина Ангелкова. Танцьорите на Христо Димитров влязоха ударно точно в 18,30 часа в Студио 1 на БНТ. С тяхното изпълнение ще започне живото предаване, по време на което ще станат ясни победителите в двете категории - "Атракции" и "Открития".

Всеки един от обектите в националната кампания на в. "Стандарт" ще има отбори застъпници, които ще убеждават зрителите защо точно тези обекти трябва да станат номер 1.

Между бурните дебати страстите ще успокояват млада гвардия от родни таланти. Миро ще излезе два пъти на сцената на Големия финал. Заедно с Невена двамата ще представят последния си хит "Всичко, което искам".

Миро има и още едно изпълнение - заедно с талантливата 10-годишна Симона. Коя е песента, с която ще повдигнат настроението на зрителите, обаче остава тайна до минути. В Големия финал ще участват и младите открития на Стефан Диомов - група "Петте сезона".

Кметове, академик, професори и легендарни археолози ще влязат в спор кои да са обектите, които заслужават да станат номер 1 в двете категории - "Атракции" и "Открития".

"Атракции"

Атракцията на изминалото лято по Южното Черноморие - остров Св. Анастасия ще защитават кметът на Бургас Димитър Николов и шефът на НИМ проф. Божидар Димитров. Те ще спорят за златото с екипите на две крепости, които достигнаха до финала.

Техни опоненти ще бъдат кметът на Тутракан Димитър Стефанов и акад. Георги Марков, които ще убеждават зрителите да гласуват за крепостта "Трансмариска" край Тутракан, както и тимът на крепостта "Перистера" - арх. Филип Петрунов и кметът на Пещера Георги Козарев.

"Открития"

В категория "Открития" Пръстенът- убиец ще защитават откривателят му - доц. Бони Петрунова, която сега е зам.-министър на културата, и кметът на Каварна Цонко Цонев.

Те ще се състезават с две известни имена, които ще защитават Маската на Терес - учените доц. Людмил Вагалински и Диана Димитрова.

Проф. Николай Овчаров и кметът на София Йорданка Фандъкова пък влизат в живото предаване, за да разкажат тайните на Урвич-Манастира на Паисий.

Ще се насладите на нещо невиждано в родния тв ефир - музей на живо. Всеки един от отборите ще влезе във финалната битка с талисман. Някои от артефактите ще се покажат за първи път.

Кой ще е победителят в тазгодишната национална кампания на в. "Стандарт" ще стане ясно минути преди 20 часа тази вечер.

Можете да гледате церемонията на живо тук.

Своя глас можете да дадете или чрез имейл на сайта www.bgchudesa.com или чрез SMS* на кратък номер 17 150, като добавите следния текст за всяко избрано от Вас чудо:

Атракции:

Крепост "Трансмариска" - TRANSMARISKA
Крепост "Перистера" - PERISTERA
Остров Св. Анастасия - ANASTASIA

Открития:

Пръстенът-убиец - PRASTEN
Маската на Терес - TERES
Урвич - Манастира на Паисий - MANASTIR

*Цена на SMS 0,25 ст. без ДДС

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай