Запалиха фургон на горски шеф край Разлог (ОБЗОР)

Запалиха фургон на горски шеф край Разлог (ОБЗОР) | StandartNews.com

Пожар изпепели фургона, превърнат в скромна вила, на шефа на Държавното горско стопанство в Разлог Здравко Чилев. Фургонът се намира край стария път за града, в местността Катарино. Напълно е изгорял дървеният навес, както и цялата покъщнина вътре и отвън. Сигнал за инцидента е подаден към 02.33 часа в нощта срещу четвъртък. На мястото на пожара са пристигнали огнеборци, които са потушили пламъците, но от фургона не е останало почти нищо. Здравко Чилев е категоричен, че става въпрос за умишлен палеж.

„Няма как да лумне вилата, тъй като там няма ток, за да стане късо съединение и да предизвика пожар", коментира директорът на Държавното горско стопанство.

Това е вторият палеж на фургона му. Преди три години постройката изгоряла почти до основи. Тогава Чилев е бил временно изпълняващ длъжността шеф на ДГС - Разлог. Директорът на Югозападното държавно предприятие Дамян Дамянов увери, че ще проведе спешна среща с представители на полицията и прокуратурата, за да обединят усилия срещу нарушителите. Той настоя институциите заедно да се противопоставят на дървената мафия в региона. Според него в опазването на гората трябва да участват не само горските служители, но и представителите на всички контролни ведомства. Дамянов бе категоричен, че зачестяват случаите на заплахи и посегателства над лесничеите.

"Имаме счупени стъкла на наши коли, срязани гуми и закани за саморазправа. Подобни неща има в Тетевенско, в Самоков, в Ихтиман", увери шефът на Югозападно държавно предприятие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай