Четвъртък,

Забраниха на брата на Нидал Алгафари да влиза в басейн

От: Администратор -
Забраниха на брата на Нидал Алгафари да влиза в басейн
A
A
A

Братът на Нидал Алгафари не е бил допуснат да влезе в басейн в Свиленград, тъй като е от сирийски произход. Оказало се, че, когато той искал да си плати, от персонала на басейна го попитали дали е българин.

"Няма да лъжа, аз съм от Сирия", призна той пред бТВ. Въпреки всичко само неговата приятелка, която е българка била пусната да плажува.

Забраната била валидна само за бежанците, които нямали право да се къпят наравно с другите във водата.

Басел Алгафари е сириец и е у нас от две години. Има малък ресторант и припечелва добре, до толкова, че да отвори втори. Обича родината си, но и тук му харесва. Има много приятели, включително и българи и е вярвал, че у нас всички са равни.

Работникът, отказал достъп на хората до водата, не пожела да коментира. Оказва се, че това не е първия случай, в които гонят сирийци от този басейн гонят сирийци, защото някои от клиентите се притесняват.

„Идват от места от където не се знае с какви, как са допуснати до тука и така нататък", казва Марио Петров, посетител на басейна. В разговор по телефона собственикът на басейна отрече сирийските граждани да са забранени гости. Той поясни, че единственото правило за посетителите е да са прилично облечени

Нидал Алгафари, брат на потърпевшия, твърди че собственикът на басейна му е казал, че е забранено за цигани и сирийци. Той е аргументирал забраната с това, че „имат заболявания по краката и това дразнело българите в басейна".

Той обаче определи случката като "дискриминация", каквато няма в нито една европейска държава.

„Ние ще направим всичко възможно да пуснем жалба", каза още Алгафари. Той призова главният прокурор Сотир Цацаров да се самосезира по случая.

Тагове: Басейн Плаж

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички