За първи път спряха нелегален кокаин на таблетки

За първи път спряха нелегален кокаин на таблетки | StandartNews.com

Хасково. Уникален случай на трафик на дрога спряха на ГКПП Капитан Андреево. За първи път проверяващите на българо-турската граница разкриха кокаин на хапчета.

Опитът за контрабандата на високорисковото наркотично вещество е пресечен при влизане от Турция в България на джип с холандска регистрация.

По метода на „анализ на риска" превозното средство е отклонено за рентгенов контрол, при който митническите инспектори се усъмнили в необичайната плътност на газовата бутилка на автомобила. Наркотикът е изкаран от нея.

Дрогата на светлосини таблетки е с общо тегло 15,5 кг. Цялостната с9трукутра на хапчетата обаче ще стане ясна след специализираните лабораторни изследвания.

Според експертите стойността на подобни пратки варира в диапазона 500 000 – 1, 5 млн. лв. по цени на съдопроизводството.

Дългогодишни митнически инспектори коментираха пресечения опит за пренасяне на кокаин в таблетки като уникален, той като е първи подобен разкрит наркотик в практиката им.

Автомобилът и шофьорът, холандски гражданин, са задържани. По случая е образувано досъдебно производство от разследващ агент от Териториална дирекция на ДАНС – Хасково.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай