За какво да внимавате, преди да поръчате дрехи онлайн

Няколко бързи и важни съвета

За какво да внимавате, преди да поръчате дрехи онлайн | StandartNews.com

Тенденцията за онлайн пазаруване започна през 90-те години на миналия век и оттогава набира скорост. През XXI век потребителите могат да използват интернет, за да купуват хранителни стоки, електроника, дрехи и много други. Тъй като не можете да изпробвате дрехите, преди да ги закупите, трябва да сте особено предпазливи, когато го правите.

Ето осем бързи и изключително важни неща, които трябва да проучите.

Проверете таблиците с размери

Винаги трябва да проверявате таблиците с размери, преди да направите покупка, освен ако не купувате винаги само от един и същ уебсайт за дрехи. Това, че сте с размер 12 в един уебсайт, не означава, че същият размер в друг уебсайт ще Ви пасне, защото размерите варират. Повечето уебсайтове за мода разполагат с таблици с размери, които да Ви помогнат да определите коя дреха ще Ви пасне най-добре.

Не забравяйте, че размерите за САЩ и ЕС също се различават, така че се уверете, че гледате правилните числа!

Разгледайте политиката за връщане

Обикновено можете да върнете артикули закупени със Зара промо код от уебсайтове за дрехи в рамките на определен период от време (обикновено 7-14 дни), но не забравяйте да проверите това, преди да направите поръчката си, в случай че се наложи. Възможно е цветът да не Ви харесва или размерът да не е идеален за Вас. Частните продавачи не приемат често връщане на стоки, ако купувате от онлайн пазари като eBay.

Проверете сигурността на уебсайта

Уебсайтът е сигурен, ако вляво от лентата с уеб адреса има малък катинар. Ако го няма, личната Ви информация може да бъде компрометирана или открадната. Ако не сте сигурни дали използвате сигурен сайт, никога не рискувайте и не предоставяйте личната си информация. При пазаруване онлайн често се налага да предоставяте информация за банковата си сметка или картата си, което може да бъде пагубно, ако сайтът не е сигурен.

Когато можете, използвайте PayPal и други надеждни методи за плащане, дори ако виждате катинарче.

Получаване на информация за контакт

Преди да направите поръчката си, огледайте уебсайта, за да намерите информация за контакт с компанията, като например нейния адрес или формуляр за контакт. Ясна информация за контакт с клиентите трябва да се предоставя от всички законно регистрирани фирми. Дори и да нямате запитвания или промени в поръчката си, все пак е по-сигурно да знаете, че можете да се свържете с фирмата.

Прегледайте страницата за доставка

Когато правите онлайн поръчка, трябва да се появи страница, посветена на данните за доставка. Тя включва информация за разходите за ускорена доставка или за международни пощенски услуги, наред с други неща, но може да съдържа и важни подробности за допълнителни такси и разходи, свързани с Вашата поръчка.

Например, в зависимост от местоположението Ви, тежките или обемисти предмети могат да бъдат свързани с допълнителни разходи, а може да са необходими и митнически такси.

Проверете метода на плащане

Ако не се доверявате на уебсайта и на предлагания метод на плащане, никога не трябва да давате информация онлайн. Най-добре е да изчакате преди да продължите, докато не направите известно проучване, ако методът на плащане, който се изисква на страницата за плащане, Ви е непознат.

Кредитните/дебитните карти са предпочитан метод на плащане (най-популярни са Visa и MasterCard). Друга харесвана опция е PayPal, който, макар и да не е достъпен на всички уебсайтове за пазаруване, често се избира от клиентите, тъй като те смятат, че е по-сигурен от разкриването на информация за кредитната им карта.

Проучване на онлайн магазина в социалните медии

Не е необходимо да прекарвате десет минути в търсене на най-новите туитове на дадена компания в големи уебсайтове като Zara, преди да направите поръчка.

Въпреки това профилите им в социалните медии са добър показател, ако досега не сте правили покупка от даден уебсайт, или не сте сигурни дали той все още работи. По-голямата част от фирмите ще имат профили във Facebook и Twitter, а може да откриете и профили в Pinterest, YouTube и Instagram. Ако тези акаунти са неактивни или стари, възможно е и уебсайтът да е такъв, което означава, че може да сте платили за поръчка, но никога да не получите стоката.

Някои предприятия не актуализират социалните си медии толкова често, колкото би трябвало, но ако има нещо което Ви притеснява, свържете се с тях!

Проверете отзивите на клиентите

Не трябва да вярвате на отзивите, които четете на уебсайта на дадена компания, вместо това проверете в сайт на трета страна за да видите какво казват клиентите. Освен това можете да посетите страницата на фирмата във Facebook и да видите всички последни коментари, направени от клиенти. Разберете от приятелите си дали някога са чували за компанията или са правили покупка от нея.

Въпреки че гореизброените може Ви да изглеждат като дребни и маловажни аспекти на онлайн пазаруването, винаги е добре да бъдете предпазливи, когато предоставяте лична информация.

Ще се радвате, че сте отделили допълнително време за проучване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай