Вторник,

ВСС: Тенева не е нарушила етичния кодекс

От: Администратор -
A
A
A

София. Етичната комисия на Висшия съдебен съвет реши, че съдията от Върховния административен съд Веселина Тенева не е нарушила кодекса на магистрата. Съдебните кадровици са се запознали с предоставените от Тенева документи за сделки с четири нейни семейни имота, които според тях говорели за "строго лични имуществени отношения", предаде БНР.

Решението е било взето и след като членовете на комисията са се запознали с подаваните от нея имотни декларации. И на влизане, и на излизане от сградата на Висшия съдебен съвет, номинираната за главен съдебен инспектор отказа да говори с журналистите.

Тенева напусна сградата на ВСС малко след 12 ч. В краткото си интервю пред журналисти тя каза, че е отговорила на всички въпроси пред членовете на ВСС, а отговорите могат да бъдат прочетени в публикувания протокол от заседанието на Eтичната комисия.

По-рано депутати изразиха очакванията си пред Етичната комисия да се изчисти въпросът с даренията и продажбите на имоти в семейството на Тенева. Председателят на Комисията Ясен Тодоров каза, че ще се преценява дали да се направи проверка. Нова порция с данни за сделки в семейството на Тенева публикува сайтът "Биволъ".

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички