Всеки магистрат в онлайн връзка с ВСС

Всеки магистрат в онлайн връзка с ВСС | StandartNews.com

София. Всеки магистрат от днес има онлайн връзка с Висшия съдебен съвет. Това става ясно от съобщение на кадровиците на Темида.

На интернет страницата на ВСС има специална форма за комуникация на членовете на ВСС с магистратите от всички органи на съдебната власт. Тя бе създадена в духа на поетите ангажименти на Съвета за пълна откритост и постоянна връзка с всеки един съдия, прокурор и следовател в цялата страна, твърдят от ВСС.

Достъпът до комуникационната форма ще се осигурява чрез специални пароли за отделните органи на съдебната власт. По поставените теми ще могат да бъдат изказвани становища и задавани въпроси от всички  желаещи магистрати.

Първата тема, която ВСС предлага за обсъждане, е изборът на директор на Националната следствена служба. Съгласно Процедурните правила за издигане на кандидатури, представяне и публично оповестяване на документи, изслушване на кандидати и провеждане на избор за директор на националната следствена служба в специален раздел на електронната страница на Съвета са публикувани всички материали и документи, свързани с тази процедура.

ВСС очаква становища и въпроси от професионалните и неправителствените организации, за да се гарантира прозрачност и мотивираност на предстоящия избор, се казва в съобщението. Изслушването на кандидатите и изборът ще се състоят на 1 ноември 2012 г. от 9,30 ч. и ще бъдат предавани пряко онлайн чрез интернет страницата на ВСС.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай