Военните продължават да помагат след обилния снеговалеж

Военните продължават да помагат след обилния снеговалеж  | StandartNews.com

Военнослужещи от Сухопътните войски продължават да оказват съдействие на населението в различни области на страната за преодоляване на последствията от снеговалежа и ниските температури.

Днес, 18 януари, военнослужещи и високопроходима техника от състава на военно формирование 32 420 – Русе продължават да оказват помощ на служителите на енергоразпределителното дружество за възстановяване на енергопреносната мрежа в областта. Групата се ръководи от командира на формированието майор Павлин Илиев.

Техника на „ТЕРЕМ – Хан Крум" ЕООД – Търговище ще окаже съдействие на общината при разчистването на района на Професионална гимназия „Цар Симеон".

Техника на военно формирование 28 130 ще бъде използвана в Община Стражица, област Велико Търново, в помощ на населението при разчистването на обилния сняг.

Вчера военнослужещи и техника от състава на военно формирование 28 880 - Белене оказаха помощ за възстановяване проходимостта на пътя до селата Царевец и Совата, Община Свищов. При дейностите по отваряне на пътя са извлечени закъсали автомобили. Действията се ръководиха от командира на военното формирование полковник Росен Арабаджиев. Военнослужещи от НВУ „Васил Левски" с два снегорина оказаха помощ за възстановяване проходимостта на пътя от Велико Търново до селата Пушево и Буковец.

В област Русе вчера се извършваха действия по оказване на помощ на аварийните екипи на електроразпределителното дружество след отправено искане от областния управител на област Русе Стефко Бурджиев и разпореждане на командира на Сухопътните войски генерал-майор Андрей Боцев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай