Вкарват 13 БГ емблеми в Детската Евровизия

Вкарват 13 БГ емблеми в Детската Евровизия | StandartNews.com

БНТ реди платна със забележителностите, избрали ги по "Чудесата на България"

13 емблеми на България ще бъдат част от Детската Евровизия. Като домакин през ноември на международния конкурс Българската национална телевизия планира съпътстваща кампания "Откривай България", съобщиха от "Сан Стефано" 29. Оттам обясниха, че името й е в съзвучие с мотото на тазгодишното издание на детския песенен конкурс в Европа (#discover).

Тъй като България е 13-ата страна домакин на Детската Евровизия, 13 български града са поканени да се включат в инициативата чрез своите културни, природни и исторически забележителности. "Всички те участват в инициативата на в. "Стандарт" - "Чудесата на България". Това са Белоградчик, Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Габрово, Казанлък, Ловеч, Пловдив, Русе, София, Стара Загора и Шумен", уточниха от БНТ.

Организаторите обясниха, че чакат потвърждение от общините. Идеята е всеки град да има възможност да покани по свой избор известен художник. Неговата задача ще бъде да пресъздаде забележителността, която е гордост на съответното населено място. "Домакинството на Детска Евровизия 2015 е възможност да покажем България пред света и да оставим траен и цветен спомен във всички участници и зрители", обясниха от екипа на генералния директор на БНТ Вяра Анкова.

Всичките 13 картини ще бъдат подредени в обща изложба в зала "Арена Армеец" в седмицата между 15 и 21 ноември 2015 г. А в последния ден вечерта оттам на живо цяла Европа ще гледа спектакъла на Детската Евровизия. След края на детския конкурс изложбата с българските емблеми ще пътува както у нас, така и в Европа.

Кметът на Казанлък Галина Стоянова например вече има идея изявен местен художник заедно с децата на града да нарисува една от забележителностите, с които градът на розата и Долината на тракийските царе се гордее най-много.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай