Вкарваме боба в Европарламента

Вкарваме боба в Европарламента | StandartNews.com

София. Европейският парламент разпрати депеши до депутатите и сътрудниците им за помощ при издаването на нова кулинарна книга.

Указанията за събиране на интересни национални рецепти са получени на служебните мейли на евродепутатите и техните офиси с мото, заимствано от Алберт Айнщайн: "Празният стомах не е добър съветник на политика". Администрацията от Брюксел е разпространила обявата за неформалния конкурс чрез вътрешния информационен бюлетин на Европейския парламент.

Пръв от родните парламентаристи с кампанията се ангажира Ивайло Калфин от левицата. От страницата си във Фейсбук той започна да събира рецепти за вкусни български манджи."Имаме срок до средата на септември да предложим на кухнята в ресторанта на Европарламента вкусни рецепти", обясни за агенция Стандарт Нюз той.

Номер едно в неговия списък е тараторът, който задължително трябвало да влезе в европейската кулинарна книга. Лятно-есенните манджи с тиквички и патладжан, българският гювеч и мусаката също са вече в топлистата на Калфин и екипа му. Изискванията от Брюксел са само по отношение на здравословните качества на храните. Новите рецепти трябва да са с малко сол, мазнини и захар.

Рецептата да е придружена и с т.нар. "географски паспорт и снимка". Кулинарната задача към евродепутатите е почти решена и от Метин Казак (ДПС).

Прясно зеле с пилешко и бобена яхния са фаворитите му за еврорецептурника.Най-добрите предложения от различните държави членки ще бъдат приготвени от готвачите на служебния стол на институцията и ще бъдат сервирани на 16 октомври - Световния ден на храненето. Зевзеци вече се шегуват, че в Брюксел ще изиграят кавър на култовия филм на Марко Ферери "Голямото плюскане", който пародира консуматорското общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай