Вижте коя е най-новата туристическа атракция в България

Уникалният лилав килим изпъква сред едно от полетата на главния път Пловдив-Асеновград

Вижте коя е най-новата туристическа атракция в България | StandartNews.com

Все по-голяма популярност у нас набира новата туристическа атракция, вече наречена „лавандулинг”, съобщава Нова телевизия.

Лилаво поле на главния път към Асеновград, Родопите и Смолян се превърна в притегателно място за фотосесии. Само за няколко седмици красивото кътче за снимки превзе социалните мрежи.

Уникалният лилав килим, образувал се от билката ралица, изпъква сред едно от полетата на главния път Пловдив-Асеновград. Там снимки за спомен си правят не само българи, но и много преминаващи чужденци. Хората определят мястото като „Божи дар” и „чудо на природата”.

Друга дестинация, превърнала се в привлекателно място за снимки, е лавандуловото поле на пътя за Хисаря, край село Дуванлии. Собствениците на насажденията Нели и Венци Вълкови, които от 5 години се занимават с производство на етерични масла, решили да добавят още малко цвят на лилавото поле и поставили няколко декора за фотографии.

„В началото поставихме една малка лилава маса с детско столче. Много хора започнаха да се снимат. След това сложихме врати, които боядисахме ръчно”, сподели Нели.

В много части на Европа това вече се е превърнало в мода. В Италия тази идея е печеливш бизнес, като лавандулови полета са превърнати в ресторанти на открито. За съжаление цъфтежът не трае дълго. Първите седмици на юли са последните възможности за снимки, тъй като в средата на месеца ароматният цвят се събира.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай