Виенският бал събра елита

Виенският бал събра елита | StandartNews.com

Събитието събра средства за онкоболни деца
Политици и бизнесмени танцуваха валс в хотел "Балкан"

Под звуците на "Полонеза на ветрилото" от Карл Михаел Цирер и "На хубавия, син Дунав" от Йохан Щраус 28 дебютанти от елитни столични гимназии откриха Виенския бал в София снощи. Петнадесетото издание на престижното събитие, което бе под патронажа на кмета на София Йорданка Фандъкова и на новия посланик на Република Австрия у нас, Негово превъзходителство Роланд Хаузер, събра светския елит в хотел "Балкан". Сред гостите бяха министърът на туризма Николина Ангелкова, главният изпълнителен директор и председател на УС на "УниКредит Булбанк" Левон Хампарцумян, Великият приор Румен Ралчев със съпругата си, режисьорката Магдалена Ралчева, бизнес семейството Ветко и Маринела Арабаджиеви, депутатът Слави Бинев и жена му Мария. Сред най-блестящите двойки бяха собственикът на "Лудогорец" и председател на КРИБ Кирил Домусчиев с половинката си Ирина.

Посланиците и военните аташета на Франция, Дания и Германия и представители на най-големите австрийски фирми в София също уважиха събитието. Главният директор "Технологии" на Мтел - Хорст Пертъл, служители и клиенти на телекома също взеха участие в благотворителното парти. Кристина Димитрова пък, както винаги, беше придружена от агент Тенев. Някогашната говорителка от БНТ Лили Ванкова бе сред неочакваните гости на Виенския бал, тъй като напоследък тя избягва светски изяви и не се беше появявала в публичното пространство поне от няколко месеца. Ванкова бе придружавана от съпруга си, който е зъболекар.

За доброто настроение на гостите се погрижиха солистите от Музикалния театър "Стефан Македонски" Валентина Корчакова, Марио Николов, Катерина Тупарова и Александър Мутафчийски.

И тази година Виенският бал подкрепи каузи, свързани с деца в неравностойно положение. С приходите от продажбата на кувертите и благотворителната томбола, която събра 6720 лв., ще бъдат подпомогнати проекти на Сдружение "Деца с онкохематологични заболявания" и Фондация "Конкордия".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай