Виелиците от Европа идват в понеделник

Градусите падат до минус 2, сняг от вторник

Виелиците от Европа идват в понеделник | StandartNews.com

София. Снежните виелици, завладели Франция, тръгнаха и към нас. Бурите в Европа синоптиците очакват в България още в понеделник. Тогава температурите ще паднат чувствително, а на много места ще завали първия сняг. Живакът в ранните часове ще тръгва от минус 4 и ще стига едва 5 през деня.

Още в петък над централните и южните райони, а след това и над Източна България ще започне да вали дъжд. А минималните температури ще бъдат от 8 до 14 градуса. В събота облачността ще се увеличи до значителна, но вероятността за превалявания ще е малка.

Още през първите два дни на следващата седмица ще застудее рязко и ще завали дъжд, който ще премине в сняг. Значителни валежи са възможни в югоизточните райони и някои планински части. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усилва, достигайки 12-13 метра в секунда в западните части на Дунавската равнина.

Температурите в ранния следобед в понеделник ще бъдат от около 3 до 5 градуса в Софийско и Видинско до 12-13 в Горнотракийската низина. Във вторник пък живакът ще падне с още два градуса, като се очакват превалявания само от сняг. До нощта срещу сряда се очаква снежна покривка от 5-9 см, като тогава преваляванията ще намалеят и снежинки ще летят само в северозападните и източните райони. Минималните температури ще бъдат от 0 до 5 градуса, а от петък се очаква и леко затопляне.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай