Великите "провали"

Великите "провали" | StandartNews.com

Да се провалиш далеч не е толкова страшно - номерът е да станеш на крака. Повечето от звездите, които днес имат статута на идоли, преминават през твърде мрачни ситуации, в които чуват ужасното "не" и са на ръба на срива. Това, което ги обединява, е, че са продължили да преследват мечтите и таланта си. Ето го златния списък на провалите, довели до величие.

 

1. Елвис Пресли

 

Кралят на рока Елвис Пресли е бил уволнен още след първото си участие на сцена през 1954 г. "Няма да стигнеш до никъде, синко. По-добре се върни да си караш камиона". С тези думи продуцентът е отпратил Пресли, след което той се превръща в легенда.

 

2. Хю Джакман

 

Преди да изиграе Върколака във фантастичния екшън "X-Men", актьорът Хю Джакман е бил уволнен от работата си като касиер във веригата магазини 7-Eleven. "Бях уволнен само след шест седмици работа, защото шефът ми каза, че говоря прекалено много с клиентите", споделя Джакман.

 

 

3. Стив Джобс

 

Един от най-влиятелните мъже в технологичния свят - покойният Стив Джобс, е уволнен от Apple през 1985 г. През 1997 г. Джобс се връща в Apple, след като компанията е на ръба на фалита и буквално има няколко месеца, за да се справи с финансовите си проблеми. След като се връща в компанията, той създава iPod, iPhone и iPad и в момента Apple е най-голямата публична компания в света.

 

4. Майкъл Джордан

 

Най-великият баскетболист на всички времена - Майкъл Джордан, е бил изключен от гимназиалния отбор по баскетбол. "Пропуснал съм над 9000 коша в кариерата си, загубил съм повече от 300 игри. На 26 пъти победата е зависела от мен и сме загубили. Провалял съм се отново и отново и именно заради това успях", казва Джордан.

 

5. Стивън Кинг

 

През 1973 г. Стивън Кинг работи като преподавател по английски в Мейн и продава кратки разкази, за да свърже двата края. През 1973 г. той изпраща първия си роман "Кери"  на свой приятел от издателството Doubleday и получава 2500 долара, но след като преди това е получил 30 отказа да бъде издаден и е бил на ръба на отчаянието.

 

6. Бийтълс

 

Когато "Бийтълс" сформират групата, първата музикална компания отказва да ги издаде. Студиото Decca Recording, в което са записани 15 песни на групата, казва: "Не харесваме техните песни и смятаме, че нямат бъдеще в шоубизнеса". Огромна грешка.

 

7. Уолт Дисни

 

Преди Уолт Дисни да построи империята, която има днес, той е бил уволняван като редактор на вестник заради "липсата на въображение и добри идеи". През 1921 г. Уолт сформира първата си компания за анимация в Канзас Сити и сключва сделка с дистрибуторска компания в Ню Йорк, която щяла да разпространява неговите филми и да му плаща шест месеца по-късно. Тогава в един момент бил принуден да затвори компанията си, след като вече не можел да плаща и наема на студиото. За този период от живота си разказва, че едва е оцелял, ядейки кучешка храна.

 

8. Джей Кей Роулинг

 

Преди Джей Кей Роулинг да пожъне успех с "Хари Потър", тя е разведена майка, бореща се да получи социални помощи, още ходеща на училище и същевременно пишеща роман. За щастие този роман се превръща в поредицата "Хари Потър", която прави Роулинг милиардер.

 

9. Опра Уинфри

 

На 22 години Опра е била уволнена като тв репортер, защото е била "неподходяща за екран". Уинфри е била отстранена и от поста на съавтор на предаване за балтиморския телевизионен канал WJZ заради нисък рейтинг. По-късно Уинфри нарича този случай "първия и най-голям провал" в телевизионната й кариера.

 

10. Стивън Спилбърг

 

Стивън Спилбърг бил изключван на три пъти от Университета за театър, кино и телевизия в  Южна Калифорния. Тридесет и пет години по-късно той се връща в университета и през 2002 г. най-накрая защитава бакалавърската си степен.

"Исках да постигна това в продължение на много години като благодарност към родителите ми, които са ми дали възможността да получа образование и да развия кариера", казва след години режисьорът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай