Вече може да се подават молби за еднократна помощ

Вече може да се подават молби за еднократна помощ | StandartNews.com

София. От днес до 26 април, включително, ще продължи приемането на молби за отпускане на еднократна помощ. Сумата е 65,72 лева и е за хората, които не са кандидатствали или им е отказана енергийна целева помощ през миналия отоплителен сезон заради надвишаване с до 10 лева. Документите ще се приемат в поделенията на Агенцията за социално подпомагане. 

Молби за еднократна енергийна добавка могат да подават хора, които са кандидатствали за отоплителната помощ през миналата зима, но са били отхвърлени заради доход с до 10 лева по-висок от диференцирания минимален доход, информира още Дарик. 

Право да подават молби имат и тези, които не са кандидатствали през миналия сезон, но отговарят на изискванията за до 10 лева надвишаване на индивидуалния доход. При тях ще бъде извършена социална анкета и ще бъде направен социален доклад, въз основа на който ще се издаде заповед за отпускане на добавката.

В молбата се описва средномесечният доход за 6 последователни месеца в периода от март до септември 2012 г.

Еднократните добавки ще бъдат изплатени в края на април. Тогава ще бъде преведена и добавката от 50 лева за децата с увреждания. Майките, които получават обезщетение за отглеждане на малко дете, ще получат добавка в края на май, заедно с детските.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай