Варненска компания се включва в битката с диабета

Варненска компания се включва в битката с диабета | StandartNews.com

Дано по-често има такива жестове, заявяват от асоциация "Докосни дъгата"

Жилищен комплекс "Лабиринт" дарява средства от нови апартаменти за инсулинови помпи за деца

"Моят дом е моята крепост". Древна мъдрост, към която все по-старателно се придържаме и днес. Купи дом и отвори сърцето си за другите, е философията, към която призовават съвременни предприемачи, дръзнали да превърнат в зелен уютен оазис най-новия жилищен комплекс във Варна.

Жилищен комплекс "Лабиринт" е най-новият партньор на Детската диабетна асоциация "Докосни дъгата". Споразумението за бъдещата дейност беше подписано в края на седмицата в София.

Новият жилищен комплекс "Лабиринт ще бъде изграден на ул. "Акад. Андрей Сахаров" №9 във Варна. Част от средствата от продажбата на всеки от 240-те апартамента ще бъде дарена за закупуване на инсулинови помпи за деца с диабет.

Всеки бъдещ обитател на "Лабиринт" ще получи сертификат за дарител

"Купувайки жилище в "Лабиринт", всеки негов обитател става част от една нова общност, а с това и част от нашата кауза. Амбицирани сме да закупим поне 10 помпи, чиято цена, при това без консумативите, е между 5500 и 7000 лева. Концепцията на жилищния комплекс "Лабиринт" символизира законите на природата, нейната цикличност и възпроизводство. Заложихме това в архитектурата на шестте сгради, продължаваме го и в тяхната реализация и в оформянето на цялото пространство на комплекса. Това ни накара да потърсим продължение на тази идея и във всичко, което ежедневно се случва около нас", обясни Грета Желева, представител в кампанията на "Мавели" АД - инвеститор на жилищен комплекс "Лабиринт".
Макар и национална, асоциация "Докосни дъгата" започна своята дейност от Варна, където

тя се грижи за над 80 деца с диабет

Основна цел на кампаниите й са осигуряване на инсулинови помпи за всички деца, обречени на изследвания на кръвната захар по няколко пъти на ден и инжектиране на инсулин. "Инсулиновите помпи позволяват на децата да водят пълноценен живот, не по-различен от този на връстниците си. Те вече не са обречени на самотен живот у дома, без спорт и забавления. Родителите им също могат да работят, вместо да са в ежедневна битка за живота на детето си. Помощта, която получаваме от екипа на жилищен комплекс "Лабиринт", е безценна. Това не е просто благотворителност, не е епизиодична кампания или великодушен жест. Това е социална ангажираност, с която, надявам се, ще се сблъскваме все по-често в българското общество", обяснява основателят на "Докосни дъгата" Денислава Ангелова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай