Вадят желязо и платина от астероиди

Вадят желязо и платина от астероиди | StandartNews.com

Полезни изкопаеми от астероиди ще извлича Американска компания. Тя възнамерява да създаде флота от космически кораби, които да ловят малки астероиди, преминаващи близо до Земята, съобщи The Guardian. Според президента на компанията Рик Тумлинсон ресурсите в близките астероиди, са достатъчно, "за да разширят земната цивилизацията в Космоса до безкрайност".

Първите мисии със сондите "Светулка" (FireFly) и "Водно конче" (DragonFly) може да се возят към Космоса заедно с големи комуникационни сателити, обясниха от фирмата.

Те се надяват да кацнат с космически кораб на някои от летящите астероиди и да съберат материал, които или да бъде обработен в Космоса, или да бъде върнат за продан на Земята. Една от дългосрочните идеи е да се построи космическа фабрика, която да събира материал от астероиди, да го обработва в подходящи сплави, а след това да създава предмети с помощта на 3D принтер.

Някои от астероидите са богати на платина, а други на скъпоценни метали. Има и такива, които са съставени основно от никел-железни сплави.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Рени
Коментирай