В сряда разбират причината за натравянето на децата в Банско

В сряда разбират причината за натравянето на децата в Банско  | StandartNews.com

Банско. В сряда се очаква да станат готови резултатите от пробите, които да докажат причините за натравянето на 12 деца в хотел "Божур" в Банско.

"Взети са натривки от персонала, от храната в ресторанта, от работните плотове в кухнята, както и от водата", заяви д-р Михаил Бащавелов, директор на Областната агенция по безопасност на храните.

Изследванията ще установят кой е източникът на заразата. Той припомни, че няколко дни преди да бъдат настанени учениците в хотелския комплекс, там са извършвани проверки и не са установени нередности. На 1 юни третокласници от София посрещнаха Деня на детето в болницата в Разлог. Два дни по-рано групата от 64 ученици пристигнала в планинския курорт на зелено училище. В нощта срещу неделя обаче част от малчуганите се почувствали зле и се оплакали от повръщане и обща отпадналост. Малките пациенти бяха настанени в инфекциозно отделение, но до вечерта всички бяха изписани в добро здравословно състояние.

Във времето, когато децата са били на зелено училище, в Банско е правена дезинфекция на водопроводната мрежа. Възможно е някои от тях да са пили от хлорираната вода.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай