В Сандански се молят за живота на Николай

В Сандански се молят за живота на Николай | StandartNews.com

Болният мъж се запали по невнимание от кандило на гробищата

Роднини, съседи и свещеници се молят за живота на лумналия като факла Николай П. от Сандански. 48-годишният болен мъж се бори да оцелее в клиниката по изгаряния на „Пирогов" в София, след като по невнимание се запали от горящо кандило в гробищния парк на града. Той е настанен за лечение в реанимация столичния здравен институт с 25% изгаряне, има травми от огъня по цялото тяло, главата и горните дихателни пътища. Все още има опасност за живота му, маар да е в стабилно състояние. Вдишал е и отровни газове при горенето. За него се грижи екипът на проф. Огнян Хаджийски.

„Молим се за него, дано се оправи. Малко му е болестта, страда от психични проблеми, а сега и този огнен инцидент. Никой не бива да си отива от този свят по такъв мъчителен начин", споделят комшии на Николай, който живее близо до гробищата. Всеки ден се въртял там и около гробищния храм „Св. св. Козма и Дамян", за да търси храна.

„Давахме му да хапне по нещо, никога не сме го оставили гладен. Не е създавал проблеми, не е агресивен, дори е прекалено кротък. Трудно говори, с жестове си помага, за да разберем какво иска. Видях го малко преди да стане белята. Затварях църквата, а той влезе в гробищата. Казап му довиждане, а той ми махна с ръка", каза отец Георги Сарадинов.

Той и колегите му също се помолили по време на сутрешната служба за живота на Николай, който чувстват като част от служителите, които се грижат за църквата. Според свещеника мъжът влязъл в гробищния парк, за да търси храна. Навел се е или е паднал върху някоя свещ или кандило, не допускам сам да се е запалил, категоричен е отец Георги.

Огненият ад за Николай настъпил към 17,03 часа във вторник. Горящият като факла мъж успял да излезе от гробищата. Наблизо имало санданчанин, който пълнел вода от чешмата. Той се притичал на помощ и подал сигнал на телефон 112. „Нищо не навежда на мисълта, че става въпрос за самозапалване. Сигурно е нещастен случай. Колегите се открили при огледа на местопроизшествието горящо кандило и разхвърляна храна. Не са намерени никакви запалителни течности, нито пък запалка и кибрит. По случая е образувано досъдебно производство", съобщиха от ОД МВР – Благоевград.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай