В "Градина" купонът не свършва с изгрева

В "Градина" купонът  не свършва с изгрева | StandartNews.com

Деян Донков кара сърф, Снежана Макавеева си играе с кучето си

Ако решите да си починете истински на морето, къмпинг "Градина" е идеален за вас. Това е от онези места, където човек може да не мисли колко е часът и дали не е време за някоя важна бизнес среща. Къмпингуването е алтернатива на големите петзвездни хотели в Слънчев бряг и Златни пясъци. Ако човек реши да напусне за три дни големия град - петък, събота и неделя, ще забрави градския шум поне за малко. "Градина" е близо до Созопол. Пътят от София до къмпинга е около 4 часа с автомобил.

Не си мислете обаче, че е спокойно. Къмпингът разполага с два ресторанта, магазин и дори баничарница с богат асортимент от закуски, като, разбира се, най-известната е "градинарка". За нощните забавления има барове, нонстоп купони и, разбира се, свалки. Може да се настаните на палатка, в каравана или кемпер. Има и под наем. Ако изберете палатката, добре е да я разпънете в гората. Точно така, има гора, която е създадена изкуствено, но е спасение в летните жеги. Известна е с това, че под клоните на дърветата има много спомени. Ако решите да ги описвате, ще станат повече томове от ватиканската библиотека. Най-доброто време за бягство от реалността е август, защото тогава има най-малко шанс за дъжд.

На плажа ще видите звезди, познати от сцената или тв екрана и дори да поиграете с тях плажен волейбол. Там са Деян Донков заедно с половинката си Радина Кърджилова. Любимото занимание на Донков е да кара сърф. Професор Христо Пимпирев отдъхва, преди да е заминал за поредната си експедиция на Антрактида. Калин Вельов също може да бъде забелязан в къмпинга. Снежана Макавеева пък си играе с кучето си и събира тен, за да е във форма за следващия сезон на сериала "Под прикритие.

Забавленията на плажа включват от водни ски до сърф. Ако никога не сте се качвали на дъска, има училище за начинаещи. Всяко начало е трудно, но в края на обучението всеки може да сърфира като професионалист. Друг вид

плажно забавление е играта "Скрий ме от слънцето"

Правилата в нея са прости, целта е да избегнете жарките лъчи между 14 и 16 часа. Точно в този момент баровете са идеалното място, където ще намерите прохлада. Фрапето е перфектното питие за този час - не случайно гърците са го измислили, те знаят как да почиват и да се разхлаждат. Време е и за първия разхладителен коктейл за деня. Напитката добре върви с четенето на книга или вестник.

Най-известият човек на плажа си остава продавачът на царевица. Според думите му той продава най-топлия и най-добре сварен мамул на цялото родно крайбрежие. Дали е така, или не - нека всеки сам да прецени.
И така, неусетно след фрапето, коктейла и плажния волейбол, идва залез слънце. А с него и времето за парти. Същите барове, в които сте се крили от слънчевите лъчи, сега са се превърнали в импровизирана дискотека на плажа.

Всеки петък и събота гостува някоя известна група

като "Оги 23", например. Техните хитове са идеални вдигането на настроението. Концертите свършват с изгрева на слънцето, като тогава музиката се усилва на макс, за да се събудят всички заспали и да започнат деня заедно със слънцето. По-смелите могат да направят първото си плуване за деня. Имайте предвид, че водата е още студена, но тръпката е голяма, ако сте любител на екстремното къпане. Най-забавната част от него е топлообменът между теб и твоята половинка.

Топ 3 на най-известните места за изтрезняване

1. В палатката или кемпера

Имате палатка, която е в гората. Това е супер, но има малък проблем. Сутрин може да спите най-късно до 10 часа, защото колкото и да е прохладно, палатката няма климатик и слънцето напича. Ако имате каравана или кемпер, това не важи за вас.

2. На бара

Ако случайно се събудите и музиката още звучи във вашите уши, най-вероятно сте заспали на необичайно място. Точно тук, където само барманът и някой трезвен ваш приятел знаят какво сте правили, може да си вземете една-две бири. Пивото е всеизвестен лек срещу махмурлук.

3. На плажа

Отново отчитаме бяло петно в спомените как и при какви обстоятелства сте попаднали на плажа, но фактът е, че сте целите в пясък. Тук обаче слънцето ще ви огрее много рано, а най-бързо се изгаря на пряка слънчева светлина. Надали вчера, когато сте купонясвали, сте оставили плажното масло на една ръка разстояние.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай