В Майорка им писна от пияните туристи. Ще има глоби

Собствениците на бизнеси в Майорка сега призовават налаганите на туристи глоби да се плащат на място

В Майорка им писна от пияните туристи. Ще има глоби | StandartNews.com

Собствениците на ресторанти, хотели и нощни клубове на испанския остров Майорка споделят, че не могат да издържат повече пияните летовници, посещаващи ваканционната дестинация, пише БТА.

Операторите на местни заведения сега настояват за много по-строги регулации срещу злоупотребяващите с алкохола туристи, повечето от които идват от Западна Европа.

Известна с топлите си води, крайбрежни пешеходни алеи и идеални условия за наблюдение на "падащи звезди", Майорка е притегателен център за търсещите забавления туристи. Сега обаче ситуацията в Плая де Палма, най-популярното място на острова сред германските летовници, е "тревожна" и "неудържима", предупреждават местни работодатели. 

"Стига толкова", се казва в прессъобщение на най-големите бизнес асоциации на Майорка, които отправят към властите "спешен призив" за решение на проблема.

Многобройни туристи все повече опетняват имиджа на Плая де Палма, според асоциацията на хотелиерите А Аче Пе Пе (AHPP), асоциацията на гастрономите Се А Е Бе (CAEB) и асоциацията на нощните клубове А Бе О Ене Е (ABONE).

Те настояват за драстични мерки, подобни на въведените от властите в Амстердам, където туристическите групи и обиколките на "Квартала с червените фенери" бяха ограничени в опит да се направи града по-приятен за живеене за местните.

Собствениците на бизнеси в Майорка сега призовават налаганите на туристи глоби да се плащат на място. Предприемачите предупреждават, че в бъдеще ситуацията може да се влоши още повече, ако проблемът с алкохола не бъде решен своевременно. 

"Не само сегашното състояние, но и бъдещето на този важен туристически регион" е заложено на карта, ако скоро няма засилено полицейско присъствие и повече контрол, алармират бизнес асоциациите. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай