Събота,

В Деня фантом се раждат творци

От: Стандарт -
170
В Деня фантом се раждат творци
A
A
A
  • Високосната година отключва шестото чувство
  • 2020 г. носи съзидателна енергия

366 дни вместо 365 дни. Високосната 2020-та предстои, а чрез нея календарната година се синхронизира със сезоните. Причината за прословутия 29 февруари е отдавна установена: при едно завъртане годината трае около 365 дни и 6 часа, а ако календарът съдържа фиксирано 365 дни, постепенно и през вековете сезоните биха се изместили. Затова на четвъртата година тези шест часа образуват допълнителен ден.
Още древните астрономи забелязали, че Земята обикаля около Слънцето не точно за 365 дни и Гай Юлий Цезар заповядал това да се отрази в календара. Годината с допълнително денонощие получила специално наименование - bix sexus, което в превод от латински означава "вторият шести". Било решено допълнителното денонощие да бъде присъединено към най-късия месец - февруари. Впрочем, и в това правило се допускат изключения. Средно на 100 години високосната година бива пропусната заради съгласуването на календара с пролетното равноденствие. Въобще, човешка работа, нагаждане на цивилизационните графици с орбитите на планетите.
Да си роден на 29-ти февруари е особена благословия, отчитат нумеролозите. И причината е следната: това е единственият ден в годината, който е извън времето и пространството, самосиндикален, отличителен, съществуващ едва през 4 години. Ден-фантом, призван само за избраници. Родените на тази дата винаги са отличават с необичайно висока склонност към творчество и изкуството. От тях стават идеални актьори, писатели, музиканти. Тези личности имат съзидателна, възприемчива енергия и силно развито шесто чувство. Според нумерологията енергията на 29-ти е 11. Това число е апотеоз на вдъхновението, алтернативния поглед на всичко, което ни заобикаля. Този поглед показва на търсещите отвъд това, което е видно за простото око. От нумерологична гледна точка високосната година е потрепване във времето, вълните от което създават допълнително прозрение.

 


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички