Утре прекратяват гладната стачка на Сугарев

Утре прекратяват гладната стачка на Сугарев | StandartNews.com

София. Прекратяват гладната стачка на Едвин Сугарев от утре. Това съобщи за БНР съпругата на поета, д-р Мария Арсениева. Сугарев ще бъде захранен венозно, обясни тя и уточни, че състоянието му не е цветущо.

"В момента се опитват да възстановят електролитния баланс, защото целият организъм е абсолютно изтощен, почти няма орган, който да не е засегнат. В момента е на водно солеви разтвор и му се влива кислород, тъй като мозъка му е с лек оток", каза Аресениева за състоянието на мъжа си.

Добри резултатите са показали изследванията на Едвин Сугарев, съобщи за БНР по-рано днес дирекорът на Александровската болница доктор Костадин Ангелов. "Болничен диетолог ще изработи една специална диета за него, с която се надяваме той да започне, да бъде захранен с оглед стабилизиране на състоянието му", допълни той и завърши, че няма пряка опасност за Сугарев.

„Стандарт нюз" напомня, че тази сутрин Едвин Сугарев бе приет в болница заради влошеното му състояние. След като той гладува 22 дни, четири от неговите деца решиха да го подкрепят и да започнат да гладуват и те. "По негов апел днеска спираме гладната стачка, която всъщност беше в подкрепа на неговата, тъй като тя приключва днес и нашата приключва, но протеста ни продължава. Това беше най адекватният избор при положение, че неговата стачка не успяваше и здравето му се влошаваше. Ще продължим да излизаме по площадите, ще продължим да пишем неудобни текстове", написа Тея Сугарева по повод решението да започне гладна стачка заедно със своите роднини.

По-рано самият Сугарев е помолил децата си да не гладуват, обърнал се е и към фотографа Николай Генов с молбата да не гладува повече.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай