Ути черпи с 1000 порции миди

Факирът на тиганите прави рибен купон с Дичо в Царево на 8 септември

Ути черпи с 1000 порции миди | StandartNews.com


Царево. "Черното пиперче" Ути Бъчваров прави рибо-мидена фиеста на пристанището в Царево на 8 септември. Пред агенция Стандарт Нюз Ути обяви, че там ще демонстрира новия си коктейл "Мичурин мУхито", но не пожела да разкрие съставките без бой. Ще ги покаже още на 7 септември, когато е рожденият ден на Тато, лека му пръст.

За който не знае, Царево си е Царево, а Иван Владимирович Мичурин беше онзи "гениален" съветски учен, който навремето искаше да сади портокали в Родопите и да изкорени лозята край Поморие, защото там можело да никнат мандарини.

Фиестата на Ути включва много атракции. Например ще има регата от Василико до пристанището в Царевo, като в нея могат да участват всякакви лодки и с колкото си искат хора в тях. Може да има и куче. Единственото условие е лодкарите да се борят с морето само с 2 весла. Победителите ще получат десетки литри от една любима течност, но няма да ви кажа каква е, загатна Ути пред агенция Стандарт Нюз.

Готвач номер 1 на страната ще демонстрира и най-големия тиган в България. "Той е с 2 метра в диаметър и на него ще приготвя едновременно 1000 порции миди", закани се още Ути.

И понеже такъв купон не може да мине без музика - ще я има и нея. На феста ще пеят най-известните плажни музиканти в Царево заедно с Дичо. "Ще е изцяло на живо и акустично", обясни Ути. Но не е само това.
Майстори от всички близки общини като Лозенец, Синеморец, Резово и т.н. ще се надпреварват във варенето на рибена чорба. Даденото им време ще е 2 часа.

"Това е южно предизвикателство към моя много добър приятел - кмета на Каварна Цонко Цонев, който прави великолепни фестивали. Ние не се конкурираме, а само правим и невъзможното, за да се чувстват добре нашите гости, независимо къде са те. Заповядайте на купона!", покани ни учтиво Ути Бъчваров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Автор Цецо
Коментирай