УНСС пълен преди изпита

УНСС пълен преди изпита | StandartNews.com

УНСС се напълни още преди провеждането на основния си приемен изпит. Десетки студенти вече са изкарали успех над 5 и дори над 5,50 на предварителните тестове, така че най-хубавите места вероятно вече са заети, казаха оттам.

Университетът тази година увеличава с 300 исканите места за прием, като основният ръст е за специалност право. Миналата година за нея се бореха осем души за място, заявиха от вуза.

Иначе много от университетите свиват местата за прием за първи път тази година, или поне искат минимално увеличение. Една от причините е, че випускът, който завършва, е с около 3000 деца по-малък от миналогодишния. Алма матер например намалява местата с около 400. Намалението е основно в природните науки, към които в последните години интересът е отслабнал. Университетът по архитектура също свива бройките - 836 спрямо 902 кандидати миналата година. Техническият в София пък е поискал минимално увеличение - с около 3 на сто. Причината е, че миналата година е имало леко преизпълнение на приема.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай