Уникален небесен спектакъл. Следват 4 много опасни дни през май

Парадът на планетите този път беше различен

Уникален небесен спектакъл. Следват 4 много опасни дни през май | StandartNews.com

Съседните на Земята планети - Венера, Марс, Юпитер и Сатурн, се срещнаха в една и съща линия в небето сутринта на 1 май.

Според Live Science, планетите, които са на милиони километри една от друга и завършват орбитите си около Слънцето по различно време, се приближават достатъчно, за да се докоснат една до друга, когато се гледат от Земята.

Въпреки че това събитие, наречено съединение на планетите, се случва всяка година, учените заявяват, че тази година срещата на Венера и Юпитер е в много по-близка точка до Земята и планетите могат да се наблюдават по-ясно без помощта на телескоп.

Парадът на планетите беше видим от България на източното небе малко преди 5 часа тази сутрин.

 

Следващият подобен небесен спектакъл се очаква чак през 2039 година, отбелязват астрономите.

Спектакълът на планетите носи успешен 5 дневен период, но след това идват 4 много опасни дни през месец май, в които трябва да внимавате.

До четвъртък ще е спокойно, защото Плутон е ретрограден и носи релакс.

На 5 май обаче е първата трудна дата. Тогава Слънцето прави квадрат със Сатурн. Това е времето на "кармичното завръщане". На този ден хората често получават това, което заслужават. 

На 10 май Меркурий става ретрограден.

Меркурий ще бъде ретрограден три пъти през 2021: ето кога и какво да  очаквате - Астрология - Edna.bg

Третата дата е 16 май. Ако на 30 април частичното лунно затъмнение влияеше само на Телците, идващото пълно лунно затъмнение, което ще се наблюдава в Европа, Африка, Северна и Южна Америка предсказва драстични промени и изненади за всички. Бъдете особено внимателни, ако сте на пътя.

На 21 май Слънцето е в съвпад с Меркурий - и най-малкият повод за конфликт може да има непредвидими последствия.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай