Цветанов пали свещ за българите в Арбанаси

При фототоробота на атентатора няма грешка, заяви вътрешният министър

Цветанов пали свещ за българите в Арбанаси | StandartNews.com

Велико Търново. Винаги когато човек влиза в православен храм се моли за здраве, късмет на близките си. Тази година беше доста тежка, нека се помолим за спокойствие в предстоящите месеци. Ще се помоля за здравето на семейството си и на всички българи. Това каза при влизане в манастира "Света Богородица" в Арбанаси министър Цветан Цветанов.

Вицепремерът пристигна в Арбанаси около 9 сутринта, за да се включи в храмовия празник на манастира "Света Богородица". Същия ден селото отбелязва и своя сбор. Повече от час министър Цветанов, заедно с кмета Даниел Панов и депутатите от ГЕРБ, чакаха на опашка, за да стигнат до чудотворната икона на Света Богородица. Около 10 часа вътершният министър успя да се поклони пред Божията майка и запали свещ за здраве.

Днес е и празникът на село Арбанаси и по този повод пред храма са се събрали стотици миряни, които по традиция посещават храма на този ден. Сред тях са областният управител на Велико Търново Пенчо Пенчев, кметът на Велико Търново Даниел Панов, народните представители от ГЕРБ за Великотърновски регион, както и кметът на село Арбанаси Тошо Кръстев. По програма министър Цветан Цветанов ще продължи своята визита за град Стражица, където ще бъде посрещнат по повод празника на града и ще посети културните прояви, свързани с днешния ден.

Във връзка с конвоирането на Денис Ершов, Цветанов каза, че всъщност е изпълнена една разпоредба по повдигнато обвинение. Той е отведен в следствието, за да му се връчи призовка и работата по случая продължава.

Вътрешният министър разкри, че след четвъртък ще бъде изнесена нова информация за атентата на летището в Сарафово. Според него тази информация няма да попречи на разследването. "Ще се обърнем към гражданите да подават информация, която не е оповестена за бомбения атентат", заяви Цветанов. Той каза още, че голяма част от информацията е оперативна, работи се ежедневно с партньорите по тази линия.

"Не са допускани никакви грешки при изработването на фоторобота на атентатора и това, което е разпространено като снимка, е достоверно", каза още министърът на вътрешните работи. Според него забавянето на изнасянето на нова информация няма да попречи по никакъв начин на разследването.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай