Трима кметове на прокурор заради смет

Трима кметове на прокурор заради смет | StandartNews.com

София. Кметовете на Силистра, Лом и Каварна отиват на прокурор след извършен одит на общините им от Сметната палата. Шефът на одиторите е изпратил на обвинителите докладите от ревизията в трите общини.

Те са проверени за това как се администрира таксата за битови отпадъци и как се възлагат обществените поръчки от 1 януари 2011 до края на септември 2012 г. Според председателя на Сметната палата са открити данни за престъпления.

В Лом взели 300 000 лв. от такса смет за сграда. Това е станало по време на моя предшественик, поясни кметът на града Иво Иванов. Кметът на Силистра д-р Юлиян Найденов узнал за доклада на Сметната палата, докато е по работа в София и още не го е чел.

"Обвиненията за мен са правен абсурд", коментира градоначалникът на Каварна Цонко Цонев. Според него парите са изхарчени за почистването на улици, булеварди, зелени площи и гробища.

Междувременно стана ясно, че в Стара Загора ще вдигат от догодина такса смет за гражданите от 1,2 на 1,5 промила заради повечето разходи по европрограми и такси.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай