Три опасни моста край Плевен

Три опасни моста край Плевен | StandartNews.com

Плевен. Двата еднопосочни моста на пътя за София са изключително опасни и се налагат спешни мерки за предотвратяване на нещастен случай, заяви кметът на Плевен проф. Димитър Стойков.

Този по посока към града е подкопан, баластрата е отнесена и вибрира силно. Той вече е в аварийно състояние. На другият към София се е пропукала носеща колона. Според експертиза е в предаварийно състояние.

През пролетта пропадна парапета от едната страна и общината инвестира 42 хл. лв. за нова мантинела. Движението бе ограничено със знаци на 30 км в час. Знаците обаче са откраднати.

Общината поиска 1 200 000 лева за ремонт на двата моста. От постоянната комисия за защита на населението при бедствия и аварии обаче отпускат само 267 хил. лева. Търсят се пари от резерва на общината, за да се оправи поне едното платно.

Кметът иска разрешение от Агенцията за обществени поръчки ремонтът да започне ремонта без конкурс, за да не се губи време. Вероятно ще бъде отклонено движението на тежки камиони по обходен маршрут и ще бъдат поставени легнали полицай за принудително ограничавене на скоростта.

Опасен е и мостът на с. Опанец над стъкларския завод. Преди години там е станала катастрофа и е изрязана носеща арматура.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай