Тренират спешните ни медици за терористични актове

Тренират спешните ни медици за терористични актове | StandartNews.com

Към настоящия момент ДАНС не разполага с никаква информация за планиране или организиране на терористичен акт на територията на България. Това съобщиха от агенцията по време на симпозиум за поведение при терористични актове, който се проведе днес в „Пирогов".

От ДАНС допълниха, че у нас проблемите по отношение на тероризма са свързани както с мигрантите, така и с опасността от радикализиране на българи. Стана ясно, че до 20 дни България ще получи от САЩ като дарение подвижна болница, която може да се използва за стабилизиране на пациенти при кризисни ситуации. На територията на страната за момента имаме само една подобна болница. 

Днес бе представен и първият доброволен спасителен отряд, на който може да се разчита при кризисни ситуации и терористични актове, предаде Дарик. 

„Идеята на това мероприятие е на територията на всяка община да бъде изградена такава доброволческа организация, която да може да помагат на службите, които са оторизирани да изпълняват тази функция. Никога службите не са достатъчни да се справят с едно масирано бедствие или терористичен акт в огромни размери. Най-важното е информацията, да няма паника и всички служби да се синхронизират и да работят екипно", коментира доброволецът Асен Пиперков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай