Тренчев: Какво има в касата на държавата?

Лицата на протеста пращат на 240-те депутати исканията си

Тренчев: Какво има в касата на държавата? | StandartNews.com

София. Никой не знае какво има в касата на държавата, защото на Симеон Дянков не може да се вярва и от ГЕРБ започнаха да го плюят. Това обяви пред Нова телевизия президентът на КТ "Подкрепа" Константин Тренчев.

Свалянето на цената на тока не решава проблемите в енергетиката. Очакваме те дори да се задълбочат, посочи синдикалистът. Ако искаме цената на тока да е справедлива, цялата система трябва да се оздрави, смята той.

На въпрос платено ли е на лидерите на протеста Ангел Славчев, който е един от организаторите на протестите, отговори, че не може да гарантира, че някой не им е платил. „Сред тези, които ходеха и чупеха, имаше хора между 16 и 18 години, в нетрезво състояние", сподели той.

„Ние не преговаряме, защото искахме този Обществен съвет да бъде към президент и да е постоянно действащ орган. Другото е, че на тази маса имаше неподходящи хора. В момента има заплахи към нас, като някои от тях са крайни”, допълни Славчев. Той добави, че в момента се говори и с други групи, за да се канализират исканията.

„За мен има смесване на експертите и организациите. Самият състав на този съвет ще се определи от президента или от новото правителство”, каза Богомил Николов от Асоциация "Активни потребители". Той допълни, че голяма част от исканията са социални, което показва „колко много напрежение се е натрупало”.

„Не отидох на този съвет, защото в листата имаше много странни хора”, каза от своя страна Тренчев. Според него изходът е обществото да регулира.

Ангел Славчев съобщи, че днес ще бъдат внесени искания им, като ще бъдат изпратени и до всички 240 депутати. „Ако до сряда не започнат да обсъждат и не приемат нашите искания ще окупираме Народното събрание, за да не могат да си тръгнат от там”, категоричен беше той. „Против сме да се иска оставката на президента”, допълни Славчев и каза, че искат диалог, а не да преговарят.

Според Тренчев исканията са напълно справедливи, а според Николов към тях трябва да се добави и Съдебната система, където също трябват реформи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай