Тормоз! Колко още зима ще ни мъчи

Идва ново застудяване у нас

Тормоз! Колко още зима ще ни мъчи | StandartNews.com

Потвърждават се очакванията за застудяване в близките дни. Причината – обширна област от високо атмосферно налягане над Източна Европа, в предната част на която към Балканите ще се спуска много студен въздух.

Ще има и превалявания, през нощта в по-голямата част от страната все още дъжд, но с умерен вятър от североизток ще започне да прониква по-студен въздух и утре, с понижението на температурите, в Предбалкана и Лудогорието дъждът ще се примесва със сняг. Максималните температури ще бъдат в широки граници - между 4° и 12°. Ще духа умерен, в Източна България - временно силен североизточен вятър, допълва БНТ.

В планините ще духа умерен североизточен, по високите части - северен вятър. Ще вали сняг, а опасността от лавини извън обработените писти остава висока.

У нас, в петък понижението на температурите ще продължи. Ще има и слаби превалявания, главно в източните и планинските райони. През почивните дни ще бъде почти без валежи, а с намалението на облачността сутрин ще бъде още по-студено. По-ниски от обичайните за средата на март ще останат и максималните температури.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай