Топергените: Гейтс плаща за развод,Безос – за суперяхта

Най-богатият човек най-накрая си поръча яхта

Топергените: Гейтс плаща за развод,Безос – за суперяхта | StandartNews.com

 

Докато Бил Гейтс е потънал в развода си, другият най-знатен ерген на планетата- Джеф Безос, вече прави планове да кръстосва моретата със своя собствена мегаяхта, заедно с гаджето си.

Главният изпълнителен директор на Amazon е поръчал 127-метра на нидерландската корабостроителница Oceanco, съобщи Bloomberg Businessweek.

Плавателниятсъд с три мачти се очаква да бъде "една от най-изисканите ветроходни яхти в света." Засега обаче подробности няма.

В добавка към мегаяхтата Безос си е поръчал и втора, по-малка яхта, която ще разполага с хеликоптерна площадка.

Приятелката на Безос Лорън Санчес е хеликоптерен пилот, а самият Безос също е посещавал летателни курсове.

Огромните яхти почти винаги са част от активите на супербогатите, но Безос, който е най-богатият човек в света с лично състояние, оценявано на 192 млрд. долара, досега не е имал собствена яхта.

През 2019 г. се появи информация, че Безос е собственик на струваща 400 млн. долара яхта, която носи името Flying Fox. От Amazon отрекоха плавателният съд да принадлежи на него.

Въпреки това Безос изглежда има афинитет към плаването с яхти. През лятото на 2019 г. той и Санчес бяха забелязали на яхтата на медийния магнат Дейвид Гефен, а след това и на яхта, собственост на модният дизайнер Даян фон Фюрстенберг. По-рано тази година двойката бе забеляза на друга яхта в Мексико.

Безос обяви през февруари, че смята да напусне поста главен изпълнителен директор на Amazon през третото тримесечие на 2021 г. Анди Джаси, който в момента оглавява AWS, ще заеме неговото място.

Тогава Безос заяви, че планира да продължи да участва във важните за компания дела като изпълнителен председател, но целта му е да отделя повече време за благотворителна дейност, както и за изданието The Washington Post, което купи през 2013 г. и за космическата компания Blue Origin.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай