Топадвокат реформира отбраната

Новият зам. военен министър специализира антитръстово право в Япония

Топадвокат реформира отбраната | StandartNews.com

Бащата на Димитър Кюмюрджиев е един от най-известните зъболекари в Бургас

Експерт по борбата с корупцията ще реформира отбраната. Новият заместник-министър на отбраната Димитър Кюмюрджиев е член на Управителния съвет на асоциация "Прозрачност без граници" и известен адвокат в областта на антитръстовото законодателство. Кюмюрджиев е известен сред магистратската гилдия като много добър и почтен юрист.

Преминал е през различни длъжности в съдебната система, бил е следовател, а после е работил в Съвета за криминологически изследвания към Главна прокуратура. Бил е член на Комисията за защита на конкуренцията от 1997 до 2003 г. и началник на политическия кабинет на министъра на външните работи през 2009-2010 г. Член е на Софийската адвокатска колегия.

Кюмюрджиев ръководеше работната група по изработването на Закона за държавните помощи и бе сред главните действащи лица в екипа на зам.-министъра на икономиката София Касидова при ремонта на Закона за защита на конкуренцията.

Баща му е бил един от известните зъболекари в Бургас. Затова сега предполагат, че той с хирургическа точност ще успее да диагностицира проблемите във военното ведомство.

Адвокатът завърша престижната английска езикова гимназия в Бургас, а след това право в СУ "Св. Климент Охридски".
Специализира антитръстово право във Вашингтон, Япония и Лондон, както и европейско право.

Обича класическата музика, а Бетховен и Чайковски са сред любимите му композитори. Друга музикална негова слабост са хардрок и хаус, които често звучат в колата му. Харесва историческите книги и филми.

В свободното си време Димитър Кюмюрджиев обича да обикаля планините в компанията на приятели. Прави това веднъж в месеца, като казва, че това му носи вътрешна хармония. Преходите сред планинските зъбери са част от удоволствието всеки ден да изкачва нови върхове.

Барчето на Кюмюрджиев у дома винаги е пълно с отбрани реколти червено вино. Но за разлика от заклетите почитатели на тежките вина, цени и нежното ухание на белите сортове, а любимото му бяла селекция е "Гевюрц траминер". Виното се характеризира с пикантност, свежест и характерно ухание на роза.

Като морски човек адвокатът обича ястия с морски дарове. А сред рибите най-любим е черноморският лефер, който той обича сам да приготвя на скара.

"Каквото и да ми коства, спазвам християнските пости", казва като смирен и праведен християнин Кюмюрджиев. Затова до Коледа няма да го видите да яде меса. Винаги е облечен елегантно и стилно. Димитър Кюмюрджиев е зодия Лъв. Известен е сред приятелите с чувството си за хумор и с прямотата си. "Каквото му е на сърцето, това му е на устата. При него няма лицемерие", казват приятелите му. Сестра му от дълги години живее в САЩ и е съпруга на един от най-всепризнатите експерти по антитероризъм - ирландеца Мартин Дилън. Дъщеря му Доротея е голямата му слабост. Тя е дипломиран специалист по маркетинг и връзки с обществеността.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай