Тигрови опашки в небето над Каварна

Тигрови опашки в небето над Каварна | StandartNews.com

Звезди бомби багреха нощта, Румънеца и Енчев взривиха плажа

Чувствам се огнена жена, каза Ернестина Шинова, която бе водеща на фестивала на фойерверките

Морето пред централния плаж в Каварна стана сцена на огнен танц на фойерверките. В горещата лятна петъчна вечер към 18,30 часа имаше хора, които се къпеха в спокойните води на залива, а други се радваха на спускащата се вечерна прохлада в крайбрежните заведения на чаша питие в очакване на старта на феста. Десетки пък от рано прииждаха от града и не само за да намерят по-добро място и станат част от плажния купон.

Далеч преди старта на шоуто организаторите вече бяха разположили техниката и подготвяха светлинното шоу. За трета поред година сигурността по изстрелването на фойерверките организаторите от община Каварна бяха поверили на "Биляна фойерверк". Пред "Стандарт" управителят на фирмата Светозар Христов сподели, че във всяка една от вечерите в небето и водата се изстрелват по около 400 кг ефекти. "Има голяма разлика между заря и фойерверки", каза и режисьорът на светлинното шоу Андрей Слабаков и обясни, че при зарята наблюдаваме изстрелване на един след друг светлинен ефект, а в шоуто всеки фойерверк буквално "танцува" и озарява нощното небе в ритъма на музиката. "Миналата година хората, които дойдоха за фестивала, останаха много доволни. Надявам се и тази година да е така и публиката да е още по-многобройни. Новото е, че тази година в шоуто се включиха 6 фирми за фойерверки, като някои от тях участват за първи път. Искрено вярвам, че този фестивал ще събере популярност и скоро ще стане и международен, а защо не да го направим и с конкурсен характер и

да има награден фонд

за фирмата, представила най-ефектно светлинно шоу под съпровод на музика", добави режисьорът. С усмивка съпругата му Ернестина сподели, че след като бе водеща на фестивала "Огненият Дунав" в Тутракан и сега водеща на фестивала на фойерверките се чувства като огнена жена. "Светлинните ефекти са много красиви. Искам и аз да съм красива като фойерверките, но не толкова краткотрайна като тях. Надявам се с колегата Красимир Добрев да сме на висотата на красивите музикално-светлинни картини" - добави Ернестина. А междувременно плажът и заведенията около него се изпълваха все повече и повече с хора. Община Каварна бе създала изключително добра организация и полиция помагаше на десетките автомобили в паркирането, за да не се предизвика задръстване на пътя до морето. За улеснение на желаещите да потанцуват на плажа бе пуснат и автобус, който се движеше на интервал от 30 минути от центъра на града до морския бряг. С чаша бира в ръка или друго питие хора от всички възрасти и доста националности буквално изпълваха плажа с настъпването на здрача. Децата бяха първите танцьори на импровизирания дансинг пред плажната сцена, където след 20,30 часа се качи DJ Rossko и постави началото на лятната дискотечна вечер на открито.

С напредването на нощта градусът на настроението се покачваше, а музикалните хитове не оставиха безразлични дори и възрастните зрители на плажа. Запазената марка от музикална гледна точка на първата вечер бе участието на хип-хоп и ар енд би дуетът на 90-те години Down Low, които

изпълниха хитовите си парчета

Murder, Moonlight, Once Upon A Time и други и внесоха невероятно настроение. Кулминацията настъпи с започването на светлинното шоу. Във всяка една от вечерите бяха представени по 4 петминутни светлинни спектакъла.

Сред най-красивите фойерверки са червените на цвят с форма на вишнев цвят, който е на изключителна почит в източните страни, които са и родината на фойерверките, разкри подробности Светозар Христов. Тигрови опашки танцуваха в златно, наред със златни, сребърни далии и блестящи цветни диадеми. Възклицания на одобрение предизвикаха фойерверките с невероятния камуро ефект, обагрящ нощното небе в златно и красивата падаща златна върба. Звезди бомби багреха нощта, изстрелвани на височина до 300-400 м, където се пръскаха в невероятни светлинни багри. Комети багреха с червени, зелени и златни опашки нощното небе, а водни бомби се въртяха в черните води на морето и в миг избухваха в красиви светлини, също отразени от огледалната повърхност на водата. До късно дискотеката на плажа продължи, като дошлите за първата вечер на феста бяха категорични, че няма да пропуснат и съботното музикално-светлинно шоу. Специални гости на плажната сцена в събота бяха родните рапъри от Добрич Румънеца и Енчев, които буквално взривиха стотиците си почитатели с изпълненията си, на които феновете им припяваха.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай