Тамплиери дариха икона на храма "Св. Висарион Смоленски"

Тамплиери дариха икона на храма "Св. Висарион Смоленски" | StandartNews.com

Гайдари предвождаха шествието на рицарите

Икона на свети свети Козма и Дамян беше осветена и дарена от рицарите тамплиери вчера на катедралата "Свети Висарион Смоленски". Членове на ордена се събраха в родопския град за VII-та година от признанието на Велик приорат България, а домакин на събитието беше командерия 022 - "Св. Висарион Смолянски".

Рицарите пристигнаха пред храма в шествие, предвождано от гайдарчетата на оркестър "101 каба гайди". В тържествено облекло с бели мантии и регали те се събраха в храма за освещаването на дарената от тях икона на светиите лечители.
След церемонията, отслужена от свещеник Димитър Михайлов, бяха поднесени венци и цветя пред паметника на Екзарх Стефан I на площада пред храма. Бюст-паметникът на Софийския митрополит Стефан Български беше издигнат и открит миналата година с дарение от масони и тамплиери. В знак на благодарност и признание, вчера на скулптора и художника на паметника бяха връчени грамоти от Великия приор на тамплиерите в България Румен Ралчев.

Домакините от Смолян бяха подготвили богата програма за гостите със сеанс в Планетариума, посещение в Исторически музей и Художествената галерия в родопския град. В Пампорово рицарите се събраха за Ритуален събор на Командерия "Св. Висарион Смолянски" с тържество за VII г. от признанието на Велик Приорат България и тържествена вечеря (агапа) с богата програма. Днес е предвидено посещение на телевизионната кула на връх Снежанка, обсерваторията на връх Рожен и разходка до Ягодинската пещера, Дяволското гърло и панорамната площадка Орлово око.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай