Таксиметровите шофьори: Протестът беше спонтанен

Таксиметровите шофьори: Протестът беше спонтанен | StandartNews.com

Естествено, че протестът е спонтанен, защото от Народното събрание в сряда, когато цяла България чакаше да види разглеждането на законопроекта в пленарната зала, това така и не се случи", заяви в студиото на „Събуди се" Кирил Ризов от Съюз "Такси".

Припомняме, че в четвъртък вечерта спонтатен протест срещу въвеждането на патентен данък на такситата блокира движението на „Орлов мост" в столицата. Шофьорите протестираха срещу законови промени, според които от 1 април всеки водач трябва да притежава лиценз за превозвач или да работи на трудов договор към голяма компания. Когато гласуваха предложението, депутатите обясниха, че така ще пратят в историята т. нар. "копърки", които "жилят" клиенти със завишени тарифи. Движението на останалите превозни средства в района беше спряно за повече от час. Пропускаха се само линейки и колите от градския транспорт.

„Извинявам се на гражданите за създаденото неудобство. Ние мислехме, че всичко ще приключи за 10-15 минути. Веднага потърсихме връзка с транспортия министър Ивайло Московски и с народните представители. Те закъсняха и така стана един час чакане. Нашите таксита, от 100-ина първоначално станаха около 700-800 броя", добави Кирил Ризов от Съюз "Такси".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай