Стегнати бедра за плажа

Стегнати бедра за плажа | StandartNews.com

Калина Русева - инструктор по аеробика и фитнес

Няма начин да не изпробвате няколко модела бански, преди да отидете на плаж. Заставайки пред огледалото, всеки гледа доста критично на себе си, в желанието да изглежда добре. И тогава настъпва мигът на истината - доста често с тревога установяваме, че тук-там сме качили някое килце и фигурата ни не отговаря на очакванията. Решението е веднага да започнете активен спорт и да ограничите храненето. Ако досега не сте спортували редовно, ето ви стимул да започнете ново начало. Колкото и да не сте суетни, все пак поне мъничко ви пука как изглеждате по бански, нали?! Погледнете и от друг ъгъл - поддържането на теглото в норма е полезно за здравето преди всичко. Когато започнете тренировъчна програма и контролирано хранене, с радост ще установите настъпващите положителни ефекти от това - сънят ви ще се подобри, ще станете по-спокойни и уверени, ще усещате лекота и свежест. Оттам и настроението ви чувствително ще се подобри и ще започнете да гледате на света различно. В никакъв случай не подхождайте лекомислено към проблемите с теглото. Винаги е за предпочитане да се доверите на професионален инструктор, вместо самонадеяно да решите, че всичко ви е ясно и можете сами да се справите с излишните килограми. Разрушаването на вредните навици и полагане основите на нов начин на живот е дълъг и деликатен процес, към който трябва да се подходи с вещина и търпение. Ще имате моменти на слабост. Не е изключено да започвате и да се отказвате няколко пъти, преди да стигнете до истинското начало. Затова ви трябва подкрепа и стабилен мотиватор до вас, освен твърдото ви вътрешно решение да успеете в промяната към по-здраво и стегнато тяло. Битката е трудна, но резултатът наистина си заслужава!

Не отлагайте повече, а направо започвайте тренировката с Лора. Тази програма за кратко време ще стегне проблемните зони, стига да работите редовно, поне три пъти в седмицата. Правете по 3 серии от всяко упражнение в указания брой повторения.

1. Двойно изпъване

Застанете изправени и пренесете тежестта върху десния крак, като свиете левия нагоре с коляно на нивото на таза; ръцете с гирите са свити на нивото на гърдите с длани нагоре. Оттук изпънете левия крак напред и в същото време разгънете и ръцете, изпъвайки ги успоредно напред. Задръжте в равновесие до 8 бройки и върнете обратно към изходна позиция. Направете серия от 3 до 5 повторения на всеки крак, като не пропускате задържането в разгънато положение.

2. Бърза ротация

От изправена позиция изнесете напред десния крак и докоснете с пръсти земята, оставяйки тежестта на тялото върху левия, като леко свиете коляно; ръцете с гирите са пред тялото в позиция за въртеливо движение - ротация напред. Движението на ръцете имитира удар в малка боксова круша. Оттук започнете ротацията с ръце като на всеки 2 оборота вдигате и пускане обратно десния крак. Направете по 10 бройки на всеки крак.

3. Страничен кик

Застанете в опора на колена и лакти. След това пренесете тежестта вдясно и свийте лявото коляно над дясното, кръстосвайки крака; преместете лявата ръка леко встрани и поставете дланта на земята за опора. От тази позиция изнесете левия крак изпънат странично нагоре, като се стремите движението да бъде чисто и изпълнено със сила като ритане /кик/. Върнете обратно и повторете в серия. Направете по 10 - 12 повторения на всеки крак.

4. Баланс потапяне

Седнете на земята със свити колена, като оставите в опора само пръстите на краката. Ръцете с гирите са изпънати успоредно напред с длани надолу; тялото е леко назад с прав гръб и стегнат корем. От тук напрегнете още коремните мускули и вдигнете краката нагоре, без да нарушавате позицията на тялото. Върнете краката надолу до докосване на земята и повторете. Направете общо 3 серии по 15 повторения. Стягайте корема докато работите, за да не товарите кръста.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай