Сряда,

Станишев: Не съм се отказал от промяната за пушенето

От: Failed to load user -
A
A
A

Стара Загора. Ние не сме се отказали да търсим решение срещу тоталната забрана на тютюнопушене. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев в петък след срещата си с представители на Асоциацията на ресторантьорите и хотелиерите в региона.

Той припомни, че отмяната бе бламирана от три парламентарни групи, но управляващото мнозинство внимателно следяло дали се променя обществената и парламентарна нагласа.

Станишев отново повтори известните аргументи на привържениците на отмяната на тютюневото вето. Според него не е разумно да се приемат закони, които предварително не са обсъдени с общественосттта, както и закони, които очевидно не се изпълняват, като сегашната тотална забрана.

Станишев подкрепи и младиге хора, които протестирали в защита на българската природа в Странджа във връзка с общия устройствен план на Царево. Тяхната кауза е важна за мен, важна е и за БСП и ние ще искаме становище от всички институции, които имат отнощение по устройствените планове на общините по Черноморието", каза лидерът на БСП.

Той припомни, че сегашното управляващо мнозинство е приело мораториум върху всички сделки по Черноморието именно, за да защити припродното богатство.

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички