Станишев: Безпрецедентен скандал, първи в историята

Вече имало раздадени бюлетини в някои области, обяви левият лидер

Станишев: Безпрецедентен скандал, първи в историята | StandartNews.com

София. Безпрецедентен скандал, първи в историята на избори в България, който ни връща в каменната ера. По този начин председателят на БСП Сергей Станишев коментира скандала с акцията в печатница за бюлетини в Костинброд. По думите му никога досега на избора не са залавяни подобно количество фалшиви бюлетини. 

По информация на БСП, част от фалшивите бюлетини вече са разпратени из страната. „Вече има раздадени бюлетини в Пловдив област и Сливен", обяви на извънредна пресконференция Станишев.

Според соцлидера това обяснява и защо прогнозите на някои социологически агенции се различават от тези на колегите.

Станишев приветства прокуратурата и поиска спешен разговор между президента и министър-председателя Марин Райков и Сотир Цацаров, за да се изясни ролята на МВР в акцията.

Той попита вярно ли е, че МВР не е участвало в акцията в Костинброд. Според него ако е така, министърът на вътрешните работи и главният секретар на МВР трябва да бъдат уволнени. „В момента в ръководството на МВР в момента са хора, политически назначени, близки до бившия министър Цветан Цветанов", обяви Станишев.

Лидерът на БСП призова прокуратурата „да си свърши работата докрай" и да пресече „уникалната манипулация" на изборите. „Поръчителят на безпрецедентното престъпление трябва да лежи в затвора", обяви Станишев.

„Информирали сме мисията на ОССЕ по този случай и молим те да вземат всички необходими мерки като наблюдатели", добави той.

„Очевидно е, че тези бюлетини са подготвени за фалшифициране на крайния резултат, чрез т.нар индианска нишка - на хора, които са купени или зависят по някакъв начин от партията, която беше на власт, за влизане и пускане на тези бюлетини. Или за смяна след гласуването със чували", каза още Станишев.

„Сега вече стана ясно защо Бойко Борисов застана зад Цветан Цветанов след скандала със СРС-тата. Той е държал ключа към предиборните манипулации в ръцете си", заяви лидерът на БСП Сергей Станишев.



Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай